Selectie Zeerobben ziet licht aan einde coronatunnel

Met de op handen zijnde versoepelingen lijkt er dan eindelijk weer licht te schijnen aan het einde van de lange, donkere Coronatunnel. En dat licht schijnt ook binnen de amateurvoetbalwereld als een straal van hoop en verwachting over Zeerobben. En dat inspireert tot vooruitblikken.
Met hopelijk een min of meer normaal nieuw voetbalseizoen in het vooruitzicht, hebben de Technische Commissie en technische staf zich de afgelopen weken met hoopvolle energie gestort op het samenstellen van de nieuwe selecties en het programmeren van de seizoensvoorbereiding in augustus en september. En nu de overschrijvingsdeadline van 15 juni gepasseerd is, wordt het tijd om een en ander te publiceren.

Eerst de selectie van Zeerobben 1, die aan enkele veranderingen onderhevig zal zijn. De trainersstaf blijft ongewijzigd, met hoofdtrainer Berry Zandink en assistent Drewes Janssen. Keepertrainer Anthoon Elsinga was eerder dit seizoen al opgevolgd door Dick van der Galiën, net als Anthoon oud keeper van Zeerobben 1. De medische verzorging blijft in handen van Paulien Broekhuizen en Nico Mollema van Rozengracht fysiotherapie. En ook de leiding blijft ongewijzigd, Geert Jan de Groot met assistent Lars Borgman.
Dan de spelersgroep. De uit Sneek afkomstige Jan Dommerholt heeft aangegeven zijn activiteiten als zanger niet langer te kunnen combineren met voetbal op het niveau eerste klasse en keert terug naar de Waterpoortstad waar hij gaat spelen bij Sneek Wit Zwart in de zaterdag derde klasse. Wel jammer dat we zo weinig hebben kunnen genieten van deze bijzondere speler, maar we wensen hem succes als zanger en als voetballer.
Ook Tim Oosterbaan keert als voetballer terug naar zijn woonplaats en gaat voetballen bij sc Bolsward.
Centrale verdediger Pieter Westra was zwaar en lang geblesseerd, is weer op de weg terug, maar heeft toch te kennen gegeven dat hij zijn actieve voetbalcarrière niet wil voortzetten. Een jong gezin en drukke baan vragen andere prioriteiten. Gelukkig is Pieter wel ingegaan op de suggestie van Zeerobben om toe te treden tot de Technische Commissie, waarbij hij met zijn voetbalnetwerk een zinvolle bijdrage kan leveren aan de club.
De gebroeders Godert en Koen Attema blijven lid van Zeerobben, maar zullen op voorhand (tijdelijk) geen volwaardig lid van de selectie meer kunnen zijn. In het kader van hun respectievelijke studies gaan ze op stage in de Randstad en zullen op doordeweekse dagen wonen in Den Haag. Hopelijk treden ze na afloop van hun stages weer snel terug in de hoofdmacht van Zeerobben. 

Daar waar mensen (tijdelijk) stoppen of vertrekken, ontstaat ook weer ruimte voor nieuwelingen. Van Minnertsga komt Roan Hein Joostema over naar het Oostersportpark. Zeerobben lonkte al eens eerder naar deze speler, maar ooit koos hij voor het toenmalige Burgum, de zondag eersteklasser, destijds onder leiding van trainer Jan Bruin. Twee jaar geleden keerde hij terug naar Minnertsga en nu maakt hij dan toch de stap weer omhoog naar de zaterdag eerste klasse bij Zeerobben. Wat Zeerobben betreft een speler die perfect past in de positie aan de linkerkant voor de vertrokken Tim Oosterbaan.
Hoewel rechtsbenig, is ook de tweede nieuweling een versterking voor de linkerkant. Matts Bruining komt over van Sneek Wit Zwart, dat stopt met zondagvoetbal. Terug van zondag eerste klasse naar zaterdag derde klasse, dat was uiteindelijk voor Matts toch een te grote stap terug, dus sloot hij graag aan bij Zeerobben. En Zeerobben is uiteraard erg blij met de komst van deze snelle vleugelaanvaller met scorend vermogen.
Nieuw is ook Finn Oosterdijk. Een jonge, talentvolle speler die zich middels enkele trainingen al heeft kunnen presenteren bij Zeerobben. Wederzijds is er perspectief, dus heeft de uit Akkrum afkomstige Finn zich laten overschrijven naar Zeerobben. We zijn heel benieuwd naar zijn ontwikkeling.

Last but not least, bijzonder nieuws van het keeperfront. Jouke Bosje blijft als eerste keeper, samen met tweede keeper Connor Bosman. Daar waar Zeerobben eigenlijk ook had gerekend op de terugkeer van Sietse Vissers als groot keepertalent, bleek dat deze er toch voor koos te gaan voetballen in zijn studentenstad Groningen. Heel begrijpelijk, maar wel jammer voor Zeerobben. Maar ook hier geldt: waar de ene deur sluit, gaat er weer een andere open. Niemand minder dan good-old Jacob de Vries is ingegaan op het verzoek van Zeerobben om terug te keren en het trio keepers voor de A- en B-selectie weer compleet te maken. Jacob is het afgelopen seizoen fit gebleven door mee te trainen met zijn oude keepermaat Theo Nota bij Workum. Fit genoeg dus om de uitdaging bij Zeerobben weer aan te gaan. Enerzijds als stand-in voor Jouke en/of Connor, maar in niet mindere mate ook als ervaren teamspeler die van positieve invloed kan zijn op de jongere selectiespelers. Zeerobben is in ieder geval erg blij met de terugkeer van deze aimabele speler en teamplayer.

Daarmee heeft Zeerobben de selectie dus rond en begint het in augustus met de volgende namen op papier:
Keepers: Jouke Bosje, Connor Bosman, Jacob de Vries.
Veldspelers: Jordy Torenbeek, Brent de Goot, Gustavo van der Veen, Armando Zwart, Patrick Amels, Ane Schaap, Kristian Feenstra, Adnan Jarjour, Dylan Drent, Roan Hein Joostema, Curty Gonzales, Matts Bruining, David van der Pol, Cyrus Boerman, Marijn Helfferich, Finn Oosterdijk.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen zal starten op zaterdag 14 augustus. Er is mogelijk veel trainingsachterstand en zeker ook wedstrijdritme in te halen, dus het zal een pittige periode worden voor de mannen. Het programma ziet er vooralsnog zo uit:

Zeerobben 1
14 augustus 1e trainingsdag
21 augustus thuis tegen ONS 1 om 15:00 uur
24 augustus uit tegen Jubbega 1 om 20:00 uur
28 augustus thuis tegen Wolvega om 15:00 uur
4 september bekerwedstrijd
11 september bekerwestrijd
18 september bekerwedsstrijd
21 september uit tegen Harkemase Boys om 20:00 uur
25 september start competitie

Trainer Camaru van Oostveen van de B-selectie, cq het Beloftenteam krijgt volgend seizoen assistentie van de in Harlingen teruggekeerde Steffen Nota die als trainer in de voetsporen wil treden van zijn Pa (…). Zoals bekend komt Zeerobben 2 uit in de wel zeer uitdagende reserve Hoofdklasse en ook hen wacht een zware voorbereiding en dito seizoen. Zij beginnen al op 3 augustus.

Zeerobben 2
3 augustus 1e trainingsdag
14 augustus thuis tegen Leeuwarden Zwaluwen 2 om 12:30 uur
21 augustus thuis tegen Blauw wit 2 om 12:30 uur
24 augustus thuis tegen Hielpen 1 om 20:00 uur
27 augustus thuis tegen MKV 1 om 20:00 uur
31 augustus thuis tegen Blauw Rood 1 om 20:00 uur
04 september beker
11 september beker
14 september thuis tegen Leovardia 2 om 20:00 uur
18 september beker
25 september start competitie