Rijperkerk – Zeerobben ( Knock-outfase in de Beker )

Geen onderschatting en alle zeilen bij zetten

Rijperkerk is de volgende tegenstander in de beker. Dit is niet een onbekende voor de Harlingers. In menig duel speelde het spektakel een grote rol. Er werd ook flink gescoord en meestal was Zeerobben daarin de bovenliggende partij. In de derde en tweede klasse was het een moeilijk te bespelen team. Tien jaar geleden maakten de huidige spelers van het eerste, David van der Pol en Patrick Amels als B-junior hun debuut in het eerste van Zeerobben. Jordy Torenbeek was toen al een vaste waarde in de defensie.

Rijperkerk staat in de middenmoot van de derde klasse B, waarin Leovardia de onbetwiste koploper is.  Met 13 punten uit zeven kunnen ze nog wel een rol van betekenis spelen.

Zeerobben kwam hevig teleurgesteld uit Drachten afgelopen zaterdag. De spelers waren al in tenue en wilden al beginnen met de warming-up, toen de onheilsboodschap kwam, dat één van de spelers van Drachtster Boys positief getest had. Onverricht ter zake terug naar Harlingen. Misschien kan dit voor het duel van zaterdag een stimulans zijn om extra inspanning te leveren. Dat zal ook nodig zijn. Meteen erbovenop zal dus niet alleen het devies van Rijperkerk moeten zijn maar zeker ook voor Zeerobben.

Rijperkerk – Zeerobben ( beker )