Richard van der Kooi gaat stoppen, wie volgt hem op?

Maar liefst 10 jaar lang was Richard van der Kooi een inspirerende en onvermoeibaar positief strijdende trainer voor Zeerobben Vrouwen 1. Samen met zijn vaste maat Henk Boutsma en zij als duo weer vooral ook samen met “hun meiden”, heeft Richard een stevig fundament neergelegd voor een opvolger waar Zeerobben nu naar op zoek is.

Na zoveel jaren is het mooi geweest, tijd voor een andere leuke uitdaging”, aldus Richard. Dat snappen we en dat gunnen we hem. Maar een beetje pijn zal het wel doen. Voor de club, voor zijn meiden en ook voor het vrouwenvoetbal in het algemeen bij Zeerobben. Want Richard was toch vooral de drijvende kracht achter het succes van dit team. Makkelijk was dat niet altijd, soms bloed, zweet en tranen, maar mooi was het tegelijkertijd ook. De damesploeg van Zeerobben deed het sportief goed, speelt nu bovenin mee in de vierde klasse, maar groeide vooral uit tot een hecht team met meiden die inmiddels veel betekenen voor de club vanwege hun actieve opstelling binnen de vereniging als vrijwilligsters in diverse geledingen. Aktiviteiten, kantine, trainsters, enzovoorts. Ook daarin is de hand van Richard te herkennen.

Vacature! Wie?
Zijn het grote schoenen om in te stappen als nieuwe trainer van deze Vrouwen? Jazeker! Maar de schoenen staan ook op een stevig fundament. De potentiële opvolger van Richard treft een goede groep aan. Een team dat gaat voor sportieve prestaties, maar dat zich daarnaast toch ook als team presenteert binnen de vereniging als geheel. Fijn om voor en mee te werken.

Wat wij vragen? Een passend enthousiasme voor het trainen en coachen van een groep met veel eigen initiatief en motivatie. Enige ervaring als trainer, bij voorkeur zelfs gediplomeerd (TC3?) zou mooi zijn, maar zonder dat gaan we ook graag het gesprek aan. Het moet gewoon passen, dan pakken we het samen op, daar komt het op neer. De dames trainen tweemaal per week, dagen en tijden in nader overleg te bepalen.
Zie jij jezelf dit doen? Vraag Richard maar eens hoe leuk het is (0615582767), of solliciteer direct bij de TC, Theo Nota (theonota@hotmail.com).

Voor de goede orde: Richard maakt dit seizoen natuurlijk gewoon af. De vacature is dus voor het seizoen 2024/2025.

Richard met leider Henk Boutsma; wie neemt volgend seizoen zijn plaats in?