OP NAAR EEN ROOKVRIJ OOSTERSPORTPARK

Het is enkele jaren gelden al aangegeven door het bestuur, roken hoort niet op een sportcomplex. Toch is er destijds gekozen voor een tussenoplossing, door roken enkel nog toe te staan op ons terras. Helaas zien we toch weer her en der mensen roken op plaatsen waar dan niet is toegestaan, met name voor de ingang van ons mooie clubhuis is het aantreffen van vele peuken ons een doorn in het oog. Maar ook langs de velden is dit een slecht signaal naar de sportende jeugd.

De overheid (lees ook: gemeente Harlingen) aangejaagd door het NOC-NSF wil toe naar rookvrije sportlocaties in 2025. We hebben daarom besloten dat ook ons complex in ieder geval vanaf het seizoen ’24-’25 rookvrij zal worden.

Roken gaat niet samen met sport en willen eenieder die zich aangesproken voelt er voor nu nogmaals op wijzen dat roken enkel is toegestaan op het terras.

Ook vragen we leiders, trainers, kantinemedewerkers en overige vrijwilligers hier met ons op toe te zien en waar nodig mensen aan te spreken en te wijzen op onze regels.

Het bestuur