Nieuwe Coronamaatregelen: volop vragen?

Naast begrip was er natuurlijk ook de schrik: gedurende in iedere geval de komende 3 weken geen publiek meer bij het amateurvoetbal en de sportkantines dicht. Die kwam wel even binnen gisteravond en het was in de extra bestuursvergadering, aansluitend op de persconferentie hoofonderwerp van gesprek.

De maatregelen die specifiek gelden voor de sport lijken redelijk helder: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Toch roepen deze maatregelen ook best nog wel vragen op. Vragen waarop wij vooralsnog ook de antwoorden niet weten. Met name als het gaat om wie en wat wel of niet als publiek wordt aangemerkt. Of welke en hoeveel vrijwilligers of functionarissen bij wedstrijden aanwezig mogen zijn.
We verwachten dat er de komende uren/dagen meer duidelijkheid zal komen vanuit de KNVB omtrent de precieze gevolgen van de aangekondigde maatregelen. Die zullen we dan zo snel mogelijk via deze site en onze social media gaan communiceren. Tot die tijd vragen wij onze leden om onze vrijwilligers (trainers, leiders, bestuurders) niet te zeer te bestoken met allerlei (overigens begrijpelijk en terechte) vragen. We weten veel antwoorden immers ook nog niet.

Wat we echter wel weten:

  • Trainingen gaan gewoon door volgens rooster. Kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar ons complex, maar anders: Verzoek aan ouders om kinderen af te zetten op het parkeerterrein en hen daar na de training ook weer af te halen. Denk ook hier om de 1,5 meter, geef elkaar de ruimte.

 

  • Het wedstrijdprogramma voor de komende weken blijft ongewijzigd. Gelukkig, we mogen blijven sporten! Bijzonderheden rond wedstrijden, vervoer, publiek, etc.: wacht nadere mededelingen even af.
  • De kantine is vanaf vandaag gesloten. Vooralsnog gaan wij er van uit dat de vergaderruimtes, fysioruimte en toiletten wel geopend mogen blijven. We buigen ons ons nog over hoe deze ruimtes zo functioneel mogelijk in te zetten zijn.

Het bestuur beraadt zich momenteel op het updaten van het Coronaprotocol, de praktische gevolgen  voor trainingen en wedstrijden, alsmede op alle andere mogelijke gevolgen van deze nieuwe maatregelen voor onze vereniging. Voor de korte, maar zeker ook de langere termijn. U hoort weer van ons.

Tot slot, het allerbelangrijkste: blijf allen gezond en geniet vooral van het feit dat we mogen blijven sporten. Ons glas is halfvol.

Het bestuur