Maatregelen jeugdbestuur

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 12 januari laat het jeugdbestuur het volgende weten:

Er zijn nog veel verontrustende ontwikkelingen m.b.t. het virus. Experts maken zich grote zorgen over o.a. de verspreiding van mutaties van het coronavirus. Scholen blijven langer dicht en ook voor middelbare scholieren gaat de onderlinge 1.5 m afstand gelden. De lockdown die vanaf 12 december gold wordt minstens met 3 weken verlengd tot en met 9 februari a.s. Dit alles heeft het jeugdbestuur doen besluiten om geplande activiteiten eerst verder uit te stellen.
Concreet:
Het geplande wintertoernooi voor al onze jeugdleden dat voor zaterdag 16 januari op het programma stond gaat (voorlopig) NIET door
Omdat in binnenruimtes nog steeds niet gesport mag worden gaan de geplande onderlinge zaalvoetbaltoernooien alsmede de trainingen voor de Waddenrobkes in de Waddenhal voorlopig NIET door
Er worden voorlopig (tot 1 februari) geen onderlinge oefenwedstrijden of andere onderlinge toernooitjes georganiseerd
De trainingen waarmee  de teams deze week zijn begonnen kunnen gewoon doorgaan
Hoe nu verder?
We hebben als jeugdbestuur zelfstandig dit besluit genomen omdat er nog teveel onrust heerst onder vrijwilligers, bestuursleden en ouders. Daarom wachten we de verdere ontwikkelingen eerst af. Er wordt bijvoorbeeld al gekeken of basisscholen niet eerder (op 25 januari) weer open kunnen. Wij kunnen als jeugdbestuur ook snel schakelen. Zodra versoepelingen weer mogelijk zijn liggen de draaiboeken klaar en kunnen we weer heel snel activiteiten voor de kinderen gaan organiseren. Daar gaan we ook vanuit en hebben we weer veel zin in. Echter voor nu vragen we ieders begrip voor de keuze die we nu gemaakt hebben.
Blijf gezond blijft en blijf ook goed op elkaar passen. En we hopen dat we het met z’n allen kunnen opbrengen om positief te blijven want zodra het weer kan/mag gaan we weer leuke dingen organiseren voor de jeugd. Wat een mooi vooruitzicht is dat!!
Het jeugdbestuur
(Zeerobben organiseert een grootse online Bingo op zaterdag 23 januari a.s. om 17.00 uur. Die gaat gelukkig gewoon door. Leuk om mee te doen!!)