Laatste speelronde Waddenrobkes

De Waddenrobkes zijn begin september begonnen met een groep van ongeveer 15 kinderen. Afgelopen zaterdag werd het seizoen afgesloten en toen bleek weer eens hoe de  “Waddenrobkes-familie” inmiddels is gegroeid. Samen met de vaders, moeders, vriendjes, broertejs, zusjes, vriendinnetjes, opa’s en oma’s werd er gezamenlijk afscheid genomen van een fantastisch seizoen.

Maar eerst moest de laatste speelronde nog gespeeld worden. En de kinderen gingen er nog een keer voor. Onder heerlijke temperaturen werden de laatste wedstrijdjes fanatiek gespeeld. Daarbij natuurlijk weer gesteund door de bondscoaches maar ook de trainers waren aanwezig om te zien wat een jaar trainen uiteindelijk heeft opgeleverd.  Toen de wedstrijdjes gespeeld waren was het met z’n allen richting Robbenplaat. Na een korte toespraak door jeugdvoorzitter Anne v.d. Tuin kregen alle kinderen een mooie medaille omgehangen. Maar niet voordat alle bondscoaches en trainers waren bedankt voor hun inzet het afgelopen seizoen. Toen de patat achter de kiezen was mochten de kinderen richting ingang van het hoofdveld waar ze opgewacht werden door de spelers van Zeerobben 1 en Workum 1. Aan de hand van hun grote idolen mochten ze met de scheidsrechter en de pupil van de week meelopen naar de middenstip. Na een korte fotosessie werden de kinderen in de hoek van het veld opgevangen door de ouders. En zo kwam er een eind aan een mooi voetbalseizoen.

Veel Waddenrobkes stromen vanwege de leeftijd door naar de JO8 groep. Voetballen op een iets groter veld. Zeerobben weet uit ervaring dat er een goede basis is gelegd voor de volgende stap. Een groep van zo’n 14 kinderen blijft nog een seizoen bij de Waddenrobkes. En daar zullen nu maar zeker aan het begin van het seizoen weer nieuwe kinderen bij komen. Meer informatie over de instroom in het nieuwe seizoen en de aanmelding daarvoor zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Foto’s: Frans Bode