Johannes Woudstra erelid zmvv Zeerobben

Punt 11 op de agenda van de algemene ledenvergadering van afgelopen maandag nam veel tijd in beslag en daar bleek alle reden toe. Normaal gesproken is het punt bestuursverkiezingen een hamerstuk maar dat was nu wel even anders. De benoemingen van Anne v.d. Tuin (jeugdvoorzitter) in het hoofdbestuur en de termijnverlenging van Dirk Arends (sponsorzaken) bleken ook hamerstukken en ook het (definitieve) afscheid van penningmeester Peter Jaspers liet nog even op zich wachten totdat er een opvolg(st)er is gevonden. Maar het aftreden van voorzitter Johannes Woudstra nam wat meer tijd in beslag. Zijn opvolger Sander Alberda nam het woord en stipte nog maar eens even de staat van dienst aan van de scheidende voorzitter. Al ruim 50 jaar “in dienst” bij Zeerobben met verschillende petten op. “Volgens mij heeft hij het gras nog wel gemaaid”  aldus Alberda. We kennen hem niet alleen van de stuwende kracht achter de trainingskampen in Spanje en als de woordvoerder in Trebol bij de fusiebesprekingen maar we kennen hem ook als jeugdleider die uit handen van jeugdvoorzitter Ide Bode in de jaren zeventig de eerste “Zeerobben-pukkel” (met embleem) in ontvangst mocht nemen. Toen ook was hij al initiator van buitenlandse “Eurosporting toernooien” voor de jeugd in Duitsland en België. Naast jeugdsecretaris was Johannes jarenlang hoofdbestuurslid met de portefeuille “sponsorzaken”. En de laatste 10 jaren dus in de rol van voorzitter die zeer begaan was (is) met zijn club. In die jaren waren er vele hoogtepunten zoals de sportieve successen van het Vlaggenschip en het tweede elftal (Beloftenteam), de verdere professionalisering van de jeugdopleiding (met o.a. het aanstellen van een Hoofd Jeugdopleiding) en het fors versterken van  begroting alsmede de oprichting en vervolgens succesvol maken van de Businessclub Zeerobben. En uiteraard de vruchtbare samenwerking met de hoofdsponsor SMEDING Groenten en Fruit en Hoofd Jeugdsponsor Froonacker en De Witte Assurantiën. Goede voetballers kunnen tussen de linies spelen, Johannes kon ook als geen ander tussen de linies opereren. Mocht zich graag met veel zaken bemoeien maar nooit te beroerd om zelf ook de handen uit de mouwen te steken en zijn mening te geven. Hij kwam op voor “zijn” club. 

Niemand schrok dan ook van het voorstel van voorzitter Sander Alberda om Johannes Woudstra te benoemen tot erelid van de zmvv Zeerobben. Zowel in de Robbenplaat als ook vanuit de speakers van de beamer (on line vergadering) klonk een welgemeend applaus. Een prachtige, welverdiende titel voor een bevlogen voorzitter.

Wat wel even schrikken was voor de scheidende voorzitter waren de woorden van Sander Alberda: “maar er is nog iets”. Nou dat “iets” bleek niet zo maar “iets” te zijn. Het bestuur had besloten om de huidige tribune op het hoofdveld de naam van Johannes Woudstra te geven. Naast de Piet Waaijer bestuurskamer dus nu ook de Johannes Woudstra tribune. En eerlijk is eerlijk, de scheidende voorzitter zit nooit om een woordje verlegen maar het was nu dan toch gelukt. Het bleef bij zwijgen en een zeer verraste maar ook trotse, scheidende voorzitter. En daarmee is alles gezegd. We feliciteren Johannes van harte, hopen dat het hem en Anneke goed gaat maar we hopen hem vooral nog vaak te zien op het Oostersportpark!