Jeugdjournaal

Zaterdag worden alweer de laatste bekerwedstrijden gespeeld. Dan hebben nagenoeg alle teams drie bekerwedstrijden gespeeld. Een mooie voorbereiding op de competitie die 21 september van start gaat.  Na zaterdag weten we ook wie zich geplaatst hebben voor de knock-out ronde. 

De trainingen voor de jeugdkeepers zijn afgelopen donderdag ook weer van start gegaan. Vanwege de beschikbaarheid van de trainers is de training dit jaar niet op woensdag maar op de donderdag. Ook dit jaar zijn Dick van de Galien, Bas Riem, Connor Bosman en Jorn Doeksen weer beschikbaar om de jeugdkeepers de basis bij te brengen en meer dan dat. De groep trainers wordt gecompleteerd door de ´jonkies´ Luca Boomsma en Finn de Graaff die de keepers van de O10 en O11 onder hun hoede nemen. Dirk Alkema, ook jarenlang prominent van de partij, neemt wegens drukke werkzaamheden een jaartje vrijaf. Bas en Connor waren zelfs als keeper van de O17 al wekelijks beschikbaar voor de jongste jeugd en zijn inmiddels eerste jaars senior, Jorn is de keeper van O19-1  en Luca en Finn van respectievelijk de O17 en de O15. Zij krijgen op hun beurt weer training van de mentor van het keepertrainersgilde, ‘good-old’  Dick van de Galien,die al decennia lang tientallen Zeerobben keepers heeft opgeleid. Zo leiden de ervaren keepers de beginnende keepers op en is de cirkel weer rond. 

Naast de trainingen van alle jeugdteams trainden ook de Waddenrobkes afgelopen woensdag weer. Ondanks dat het niet geheel droog was toch weer een mooie opkomst en weer tevreden gezichten bij kinderen en ouders. Op 21 september start ook voor de Waddenrobkes de competitie. Aanluiten en meedoen is natuurlijk altijd mogelijk. 

Deze week werden ook al de eerste acties in gang gezet. Vrijdagavond (13 september) loopt Zeerobben JO10-1 mee in de line-up bij de wedstrijd van Cambuur tegen Helmond Sport. Daarnaast heeft Cambuur 75 kaarten gratis beschikbaar gesteld voor de leden van Zeerobben voor die wedstrijd.  

Daarnaast is Zeerobben weer sportief Partner van sc Heerenveen en dus wordt er weer de mogelijkheid geboden om tegen gereduceerd tarief naar een wedstrijd van sc Heerenveen te gaan. De eerste actie staat reeds online voor de wedstrijd van 5 oktober tegen PEC Zwolle. 

Vanaf volgende week is het Jeugdjournaal overigens ook weer terug in de Harlinger Courant. Maar naast het Jeugdjournaal natuurlijk ook weer De Meiden van Zeerobben, de Waddenrobkes en overige nieuwtjes. Die “comeback” zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Hoe? Nog een weekje wachten….

De dag van morgen

Dit keer een voor Zeerobben begrippen rustige zaterdagochtend. Met slechts 11 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling zal het gezellig druk zijn op het complex. De eerste wedstrijden beginnen zoals altijd al om 08.45 uur maar met het aangekondigde najaarszonnetje en temperaturen die richting de 20 gaan zal het goed toeven zijn langs de velden.