Jeugdjournaal

Ook de jeugdafdeling van Zeerobben is alweer druk bezig met de voorbereidingen op het seizoen 2019-2020. Iedereen heeft genoten van een welverdiende vakantie en lijkt weer klaar voor de start van een nieuw voetbalseizoen. Het jeugdbestuur is op de achtergrond al enkele weken bezig met de voorbereidingen want er komt altijd veel kijken bij de start van een nieuw seizoen.

Er verschijnen dit jaar maar liefst 32 teams aan de start van de nieuwe competitie. En al die teams hebben recht op een goede trainer en een goede leider/coach. Het jeugdbestuur (onder aanvoering van Hoofd Jeugdopleiding Koos Heising) heeft al een flinke stap in de goede richting gezet. Er zijn echter nog een paar “open plekken” maar het bestuur hoopt ook die binnenkort in te kunnen invullen. Naast deze 32 jeugdteams zijn er natuurlijk ook nog de Waddenrobkes. Ook deze groep gaat binnenkort weer van start. Op woensdag 28 augustus a.s. staat de 1e training op het programma. Op zaterdag 21 september gaat dan de landencompetitie weer van start. Kinderen in de leeftijd van 4, 5 en 6 jaar kunnen aansluiten op woensdag 28 augustus a.s. en kennismaken met Zeerobben en de voetbalsport. 

Ook dit seizoen komen JO19-1, JO17-1, JO15-1, JO13-1, JO11-1, JO10-1, JO9-1 en JO8-1 uit in de hoofdklasse. De jeugdafdeling zag aan het eind van het vorige seizoen een aantal talentvolle jeugdspelers vertrekken naar o.a. sc Heerenveen en sc Cambuur maar zag ook weer een aantal talentvolle spelers overkomen van andere verenigingen. De jeugdafdeling is ambitieus en straalt dat uit en wil zich minimaal handhaven op het huidige niveau. Maar ook de recreatieve teams zijn nadrukkelijk aanwezig. Met 4 JO15-, 3 JO17- en 2 JO19 teams is de juniorenafdeling weer goed bezet. Steeds meer vrienden zoeken elkaar op en blijven voetballen. Dat plezier voorop staat is uiteraard een vanzelfsprekendheid  op zowel recreatief als prestatief niveau. 

De jeugdafdeling van Zeerobben komt met een primeur. Met ingang van dit seizoen kunnen alle jeugdtrainers werken met VTON. Dit is een digitale leerlijn met complete trainingen voor alle leeftijdsgroepen voor het hele seizoen. De trainingen zijn zelfs inzichtelijk gemaakt met filmpjes van de oefeningen. De training moet de jeugdtrainer nog wel voorbereiden maar de oefenstof wordt digitaal aangeboden. Ook gaan jeugdtrainers dit seizoen naar SC Heerenveen om informatie uit te wisselen met de trainers van sc Heerenveen. Na die trainersbijeenkomst wordt dan een thuiswedstrijd van SC Heerenveen bijgewoond. Verder krijgen de jeugdtrainers ondersteuning van HJO Koos Heising. Dit alles komt voort uit het sportief partnerschap dat Zeerobben ook dit seizoen met sc Heerenveen is aangegaan. De vereniging hoop dat hiermee de ontwikkeling van de jeugdspelers verder groeit. 

Voor zaterdag staat er voor JO19-1 al de eerste oefenwedstrijd op het programma. Om 14.45 uur speelt JO19-1 thuis een oefenwedstrijd tegen SJO Oudega/HJSC JO19-1. De overige teams zullen ook binnenkort starten met het oefenprogramma zodat de teams klaar zijn voor de bekercompetitie die op zaterdag 31 augustus van start gaat en waaraan alle jeugdteams van Zeerobben deelnemen.

Maar er gebeurt meer op het Oostersportpark. Zo zal op 4 september het kleutervoetbalfeest georganiseerd worden dat op 26 juni jl vanwege het slechte weer moest worden afgelast. De organisatie heeft toen besloten dit festijn te verplaatsen naar woensdag 4 september. Een mooie start voor de kleuters van het nieuwe schooljaar. De organisatie is alweer druk in de weer om er ook dit keer een groot voetbalfeest van te maken. 

De voorbereidingen zijn dus in volle gang en daarmee hoopt de jeugdafdeling op tijd klaar te zijn voor de competitie die op 21 september van start zal gaan.