In memoriam: Wilfred Boers

Bizar. Nog volop in het leven, een agenda vol afspraken, een hoofd vol plannen, een drive als immer en de wil en instelling om het leven te vieren en er -vooral- van te genieten. En dan opeens is het afgelopen, zomaar uit dat enerverende leven weggerukt.

Zo voelt het voor ons, voetbal-,  golf- en zakenvrienden, laat staan hoe het moet voelen voor zijn naasten. Zijn partner Judith, dochters Sascha en Talitha, zijn bonuskinderen Mats en Leentje en alle andere nabestaanden. Zij gaan niet alleen die levensgenieter om hun heen missen, maar ook hun steun en toeverlaat in vele opzichten. Het is niet te bevatten en we wensen hen allen heel veel steun en kracht om zonder hun Wilfred verder door het leven te gaan.

Binnen de Zeerobben-familie had Wilfred vele contacten en was hij in meerdere hoedanigheden actief. Lang geleden al, natuurlijk als actief voetballer, maar daarna ook vooral als leider en trainer bij jeugdteams en laatstelijk nog bij de damesafdeling.
Daarnaast was Wilfred sponsor. Al heel lang vanuit Boers Tuinhout en recentelijk ook weer vanuit Boers Box Self Storage. Tussendoor woonde Wilfred een tijdlang op Curaçao en ook toen bleef hij Zeerobben als sponsor trouw. Het was bijna als vanzelfsprekend dat hij na de oprichting van de Businessclub ook daar lid van werd. En vanuit die hoedanigheid als lid van de Businessclub bleef hij ook actief meewerken als lid van de sponsorcommissie en verleende hij ad-hoc hand- en spandiensten. Zo was hij bijvoorbeeld ook zeer actief in het werven van deelnemende winkeliers aan de Waardebonnenboekjes. Als ie zich boos maakte, vulde hij dat boekje bij wijze van spreken in z’n eentje. Niet lullen, maar poetsen, dat was dan zijn instelling.

Wilfred is ook meerdere keren mee geweest op de trainingskampen van onze A-selectie in Spanje. Als sponsor, maar ook als actief deelnemer aan de golfactiviteiten die rond die trainingskampen werden georganiseerd. Hij ging daarin zelfs zover, dat hij in 2019  zijn privévakantie met Judith plande rond het trainingskamp van Zeerobben. Her en der samen langs de golfbanen aan de Spaanse Costa’s trekkend en dan ook een paar dagen omgeving Denia meenemen om aan te sluiten bij zijn maten van Zeerobben en de Businessclub. Het tekende Wilfred ook, genieten van het leven, altijd in voor een avontuur. De foto bij dit In Memoriam is in januari van dit jaar genomen toen we tijdens het trainingskamp een bezoek brachten aan Camp Nou in Barcelona. Machtig vond hij dat soort dingen.

Velen binnen Zeerobben kunnen mooie verhalen met Wilfred opdissen. Als (voetbal-)vriend, als zakelijk partner of als golfmaat. En al die verhalen zullen een sterke overeenkomst hebben: die van Wilfred, de enthousiasteling, de onverstoorbare, de gezellige, de avonturier. En Wilfred als zakenman, serieus, innovatief, creatief en klantgericht.
Wilfred ging zijn eigen weg. Tot afgelopen vrijdagnacht, toen hij getroffen werd door een hartinfarct. Een weekend vechten, levend tussen hoop en vrees volgden, maar maandag heeft hij zich gewonnen moeten geven.
We zijn er stil en ontdaan van. Dat hij ruste in vrede.

Johannes Woudstra,
namens Bestuur en Businessclub Zeerobben