Spelmorgen, 4×4 en 7×7

Het blijft zoeken voor de voetbalclubs om de jeugd bezig te houden in coronatijd. Dat valt niet mee want er gaat uiteindelijk niks boven een partij voetbal op de zaterdagochtend/middag in competitieverband. Maar dat lijkt nog steeds ver weg. Op z’n vroegst gaat de competitie pas weer in januari van start. Zoals het nu lijkt althans. Afgelopen zaterdag werd er gekozen voor een andere invulling dan het succesvolle herfsttoernooi van de afgelopen 3 weken. Voor de jongste jeugd (JO8, JO9 en JO10) werd er afgelopen zaterdag een spelmorgen georganiseerd die wel in het teken van voetbal stond. Zo moest je op een bord met gaten schieten, was er container-schieten, kon je partijtjes spelen en latje schieten en waren er nog een aantal spelletjes uitgezet. Bovendien had Aalders Timmmerwerken voor een ware “Soccer Dome” gezorgd waar de jeugd gretig gebruik van maakte. Van jong tot oud. Het was in ieder geval reden genoeg voor de jeugd om zich massaal aan te melden en fanatiek mee te doen. De 2e ronde wordt volgende week (28 november) gehouden en dan zal aansluitend ook de prijsuitreiking plaats vinden.

Bij de iets ouder jeugd was er voor een andere mix gekozen dan bij het herfsttoernooi. De kinderen van de JO11/JO12 speelden 7×7 op een half veld en dat deden ook de JO13/JO14 groepen alsmede de JO15 groep en de JO/MO17/19 groepen. Nu dus geen 4×4 op een klein veldje maar iets meer ruimte op een half speelveld. Er werd mede gekozen voor deze vorm omdat de jeugd dit ook zelf aangegeven had leuk te vinden. Tot slot werd er voor de meiden van de MO13 een 4×4 toernooi georganiseerd.

Het was wederom een lange dag op het Oostersportpark. De voorbereidingen begonnen al voor 08.00 uur en rond 15.00 uur kon het toegangshek uiteindelijk weer op slot. Maar het jeugdbestuur had het er weer graag voor over. Daarnaast kon ze, zoals elke week, weer een beroep doen op de enthousiaste leiders van de jeugdteams. Zij zijn ook elke week weer van de partij en begeleiden de jeugd graag. Nel Kingma en Gerrit Bos waren op de achtergrond aanwezig om alle vrijwilligers van koffie met iets lekkers alsmede een kop soep te voorzien. Op deze manier kan de jeugd toch een alternatief geboden worden al gaat er natuurlijk niets boven een “echte voetbalwedstrijd”. Laten we daarom hopen dat dat snel weer kan.

Onze huisfotograaf Frans Bode was wederom de hele dag aanwezig om voor jullie de volgende foto’s te maken: