Het vierde! Let op! Lees dit!

Het is zondagavond en ik vecht tegen mijn kater die ik dankzij het 60ste verjaardagsfeest van The Rouk heb opgelopen.. gister was onze laatste wedstrijd die volledig in het honderd viel.. QVC 3 wou eerst de wedstrijd vervroegen en na goedkeuring van onze illustere leider Henk ,besloten ze toch maar de wedstrijd te skippen.. Busjes waren al geregeld en de 3 supportersbussen die we toch niet vol kregen konden thuisblijven! Met een select groepje werd er een rondrit door onze mooie provincie geregeld.. Om half 19 werd er afgesproken om gezamenlijk op de fiets te vertrekken naar het feest van onze weinig scorende spits.. aangekomen bij dit selecte groepje bleek al snel dat alleen de BOB dit had overleefd! Zwaar aangeschoten werd de reis ingezet! Wat volgde was een geweldig feest in een loods bij onze sub-sponsor Kieftenburg! Vreselijk slechte zangers..muziek..en frikadellen die nu nog af en toe opborrelen uit mijn maag! Ik heb veel meegemaakt in de voetballerij maar een auto van de jarige kompleet laten verdwijnen onder de houtsnippers mbv een enorme shovel om 3 uur nachts heb ik nog niet vaak meegemaakt!!?

Hieraan terugdenkend wil ik ons team even voorstellen aan de zeerobben-familie die nog nooit een wedstrijd van ons heeft gezien of ook maar enige interesse toont in deze geweldige groep! Kwa voetbal kan ik mij dit prima voorstellen maar alleen al het feit om leider Vink 3 keer onder de wedstrijd naar de wc te zien lopen voor een grote boodschap is al een bezienswaardigheid! Henk heeft door zijn haperende stoelgang zeker 14 goals gemist dit seizoen…Voor volgend seizoen vragen we tijdens de ledenvergadering een Dixie naast de Dugout! Henk is nog een leider zoals je ze vroeger kreeg.. niet lullen maar poetsen.. en “als ze an mein spelers kommen ,kommen ze an mij” rasechte Feyenoorder en wisselt je zonder pardon als je trekjes van Tadic  nadoet..gouden belangrijke leider!

En ook hebben wij een lekker ploegje.. we zijn in het bezit van 3 keepers! Boris,Mika en ikzelf.en op zich heeft iedereen wel een paar wedstrijdjes gespeeld! Boris alias JumpyWizard is de zoon van cultheld Jan Boomsma.. tevens mijn oldfriend.. Mika kun je herkennen aan die eeuwige korte broek en veel geschreeuw..als hij alleen al het woord bier hoort zit hij al aan de stamtafel..sinds hij in het bezit is van een mooie vriendin is het allemaal wat rustiger met hem geworden en zijn wij met ons drieën meer vrienden dan concurrenten!

Verdedigers hebben we zat.. Walter onze vogelspottende leider cq centrale verdediger heeft alles al gebroken wat er te breken valt..maar staat elke keer weer op! Gister hoorde ik dat er een knappe en kundige fysio van fysiotherapie Rozengracht achter zijn wonderbaarlijke herstel zit.. Dennis P is de zwager van Dylan D.. wat Dylan met zijn teen kan ..lukt Dennis nog niet met drie benen! Maar van zijn inzet kan Dylan nog wel wat leren… dat eist wel zijn tol .. want ik heb Dennis nog nooit een wedstrijd uit zien spelen! Henri is onze kapitein op het droge achterin.. zwoegend en coachend sleept hij zich over het veld.. de discussies met zijn partner in crime Tygo duren soms zo lang dat zelfs de derde helft al blessuretijd heeft..Marc is te goed voor dit elftal maar dat schrijf ik liever niet op… straks loopt er nog ergens een slimme kerel rond bij zeerobben die dit opmerkt en zijn we hem kwijt.. Marc kan soms in zijn eentje wel achterin staan en dan komt er nog niemand langs.. de ideale schoonzoon voor elke keeper! Pascal staat vaak op de rechtsback terwijl hij links is.. tenminste dat heb ik 3 jaar gedacht.. hij blijkt al zijn hele leven rechts te zijn.. komt dat nu door mijn ouderdom of omdat hij met beide benen slecht schiet.. ik laat het aan de kijker! Pascal beschikt ook over goeie humor alleen duurt het wel even voor het eruit is.. sterke back! Cor is een soort gentleman verdediger.. cor is zo eerlijk en zacht dat als zijn tegenstander kermend op de grond ligt gaat hij er huilend naast liggen! Elke bal die de bosjes invliegt haalt Cor juichend op.. zelfs vlaggen is voor hem een uitje! Als Stefan Q de bal aan de voet heeft wil hij dribbelen…dribbelen …zo lang mogelijk..dribbelen…totdat.. hij met bal en al over de lijn gaat…en dan schieten!! Blij wacht hij weer op de volgende bal… dribbelen..dribbelen.. schieten! Ik vind het altijd heerlijk om hem aan te moedigen om te schieten als hij nog op eigen helft staat! In het veld eet hij het liefst iemand zijn hart eruit.. maar buiten het veld is het een geweldige zachte vader!

Middenvelders..
Sten is onze meest fitte speler.. tijdens de shuttlerun zit hij meestal in groep 16..terwijl Raymon de R bij de 2de al heftig zwetend afhaakt en er uitziet als The Phantom of The Opera..Sten is de perfecte balafpakker en misschien wel onmisbaar op het middenveld! Stille kracht.. een wedstrijd zonder Sten is als een bh zonder borsten.. niks aan…Melvin gaat stoppen.. klein traantje… wat zal ik deze knaap gaan missen! Doodzenuwachtig voor elke wedstrijd .. tegen Frisia 24???? Humor als de beste en staat altijd klaar voor anderen.. kantinediensten draait hij zijn hand ook niet voor om..geweldig voor de club ..dat hij stopt levert ook best veel pluspunten op.. iig wat minder penalty’s tegen!Tygo is elke wedstrijd scherp.. met zijn mond.. is misschien wel onze beste speler maar zo lui dat hij geluk heeft dat de ademhaling vanzelf gaat! Heeft wel de beste en mooiste trap van het team..vraagt ook om elke bal ook al staat hij tussen 8 verdedigers.. zelfs als hij wissel is hoor je hem nog roepen..”ik sta vrij” Pieter L is in mijn ogen onze beste speler.. sterk,snel,fanatiek en in het bezit van 6 longen.. heeft alleen een enorm kort lontje en is bij elk akkefietje betrokken.. de wijze woorden van leider Vink waren “laten we hem aanvoerder maken,pakt hij minder kaarten” resultaat: 4 keer rood en 12 gele kaarten! Wijs besluit!

Aanvallers
Dennis S is onmisbaar voor dit team. Organiseert en regelt alles rondom ons team! Als ze slim zijn in Den Haag laten ze hem het stikstof en asielzoekers probleem oplossen! Is het binnen een week geregeld! Krijgt over een paar jaar de Wolter Bakker trofee .. Mark my Words! Ook als spits is hij gevaarlijk.. rug gebogen,kop naar beneden en de kortste route naar de goal! Maakt elk seizoen wel een keurig aantal doelpunten!
Jasper wordt elke wedstrijd door de tegenstanders onderschat.. hij is wat klein en gedrongen maar loopt Usain Bolt op 2 weken achterstand! Maakt door zijn snelheid veel doelpunten.. heeft er dit seizoens de meeste gemaakt .. ik denk een stuk of 26! Kiest wel vaak zijn momenten uit.. verstopt zich soms een uur op het veld en komt dan ineens weer te voorschijn! Houd er ook van om geblesseerd uit te vallen.. en alle loftuitingen in ontvangst te nemen! Jort is een klokkendief maar al voor de helft een tobbedanser en werkt zich een slag in de rondte . Jort mag graag rennen en trappen.. raakt zeker elke week wel 6 enkels van de tegenstander! Zijn mooiste actie zal ik nooit vergeten… prachtige voorzet van Tygo.. bal valt wat achter hem.. hij gaat stijlvol de lucht in om de bal met een omhaal binnen te schieten… valt met een klap op zijn rug en mist de bal op 2 meter.! Zelden gezien zulke souplesse… Ge-wel-dig!! Trip is onze marineman.. dankzij Trip weet je dat de film An Officer and an Gentleman echt geromantiseerd is! Is vaak in het seizoen op een missie om  op onze centen de bevolking te beschermen en ligt dan heerlijk 2 maanden op een warm strand of laat zich vollopen in een plaatselijke kroeg! Als spits is hij enorm balvast en laat anderen altijd beter voetballen.. die anderen voetballen trouwens ook altijd beter! En dan Siep.. Siep is een verhaal apart..gister dus 60 jaar geworden en nog geen grammetje vet.. dit komt waarschijnlijk omdat hij niet drinkt en gezond eet…mag graag in zijn vrije tijd vissen.. misschien lijkt hij daarom wel op een paling als hij in een sprint zit.. scoort altijd wel zijn doelpuntjes in het seizoen.. belangrijke sfeermaker in ons team en ondenkbaar dat hij ooit zou stoppen! Zou ons nivo wel omhoog helpen… Siep voetbalt tegenwoordig als Elvis tijdens zijn laatste concerten..de  bewegende heupen zitten nu achter de piano! Koppend is er niemand beter dan Siep..schieten wel!

Ook moet ik onze grens niet vergeten.. Arjen L.. Arjen is de tsunami van ons team! Swingende heupen met een bos vol rooie krullen.. verft tegenwoordig zelf zijn eigen haar en dat mislukt nog wel eens! Maar met een goed hart ben je nooit lelijk! Trouw als een labrador met verlatingsangst..

Dan nog wat knapen die we weinig hebben gezien dit seizoen.. KP heeft 1 keer getraind en viel al af voordat de radio aanging voor de shuttlerun.. stopt ook aankomend seizoen en richt zich op zijn DJ carrière.. KP waant zich Avici of Hardwell maar staat meestal in een bejaardentehuis! Toch gaan we hem ook missen.. altijd vrolijk en lachen daar hou ik wel van! Raymon de R dus ook 1 keer gezien.. tenminste op het trainingsveld.. op zijn insta heeft hij alle musicalawards zelf gewonnen en staat hij juichend tussen de grootste sterren.. duwt ze nog net niet van het podium om zelf de prijs in ontvangst te nemen..les miserabels ..Aladdin.. het wachten is op zijn grote doorbraak.. maar dat zal nog wel even duren! Maar ook bij Raymon is het altijd vrolijk en lachen.. goeie knapen!! Wie hem trouwens wil horen zingen moet even op Spotify zijn single zoeken …

GELD MAAKT NIET GELUKKIG..

GELUKKIG HEB IK JOU…

Mooie afsluiter!

Toni

 

5 Reacties

Reacties zijn gesloten.