Er gloort weer hoop….

Na het succes van het herfst-mix-toernooi en de spelmorgens in het najaar en onlangs het krokustoernooi in het voorjaar is de jeugdafdeling van Zeerobben toe aan een volgende stap. 

Training en wedstrijden

Hoewel er door de jonge senioren tot en met 26 jaar weer getraind mag worden, gaat de competitie voor hen dit seizoen niet worden hervat, echter is dit voor de jeugdteams van de A-categorie (spelend in de Hoofdklasse) nog niet uitgesloten. Dus als de ‘corona’ cijfers er beter uit komen te zien, kunnen deze teams de lopende competitie wellicht nog uitspelen. Voor de B categorie (en evt ook nog de A categorie) wordt er wellicht een  Regio Cup met teams uit de omgeving gespeeld. Als dit wordt georganiseerd door de KNVB hebben de clubs in aanloop naar dit toernooi nog een paar weken de tijd om oefenwedstrijden te organiseren om zich zo voor te bereiden op de Regiocup. Zeerobben heeft inmiddels afspraken gemaakt met SC Franeker om met een groot aantal jeugdteams tegen elkaar te spelen op de eerste zaterdag dat dit weer mogelijk is, hetzij in Harlingen, hetzij in Franeker. Tevens is het jeugdbestuur in gesprek met nog een club om de tweede zaterdag hiervoor te benutten.

De afgelopen weken stonden in het teken van onderlinge toernooitjes op klein veld voor de jeugd en het jeugdbestuur wil dit een vervolg geven door onderlinge wedstrijden te gaan organiseren voor de teams. Voetballen met je eigen team is behoefte aan en geeft weer nieuwe uitdagingen. Er wordt een schema gemaakt en gepubliceerd op de website van de club en op de social media kanalen waarbij de opzet is om zoveel mogelijk teams van ongeveer hetzelfde niveau tegen elkaar te laten spelen. Dat dit misschien niet voor alle spelers de nodige uitdaging biedt is duidelijk maar er kunnen in ieder geval weer wedstrijden gespeeld worden.

Organisatie

In aanloop naar het seizoen 2021/2022 is de jeugdcommissie druk bezig de organisatie weer neer te zetten. Binnenkort volgt informatie over de samenstelling van het jeugdbestuur en over de inmiddels ‘gecontracteerde’ jeugdtrainers. Voor hen geldt de uitdaging om alle jeugdspelers beter te maken met ook weer als gevolg dat de meest getalenteerde spelers zelfs in beeld komen van de BVO’s (SC Heerenveen en Cambuur). Ook nu zijn er weer een paar spelers die de overstap maken, meetrainen of stage gaan lopen bij BVO’s. Er loopt zo langzamerhand een compleet elftal met 3 wisselspelers te voetballen in de blauw-witte of blauw-gele kleuren van de Friese BVO’s!  Ook hierover zullen we binnenkort over  informeren. Voor de betrokken spelers (en de ouders) is dit natuurlijk prachtig.

Het jeugdbestuur hoopt met u allen op nog meer voetbalplezier in de nabije toekomst!

Klik voor het volledige schema voor zaterdag a.s. op onderstaande link!!

Wedstrijdschema 6 maart