Zaterdag 6 maart: bijzonder!

Op de dag dat uitlekte dat de volgende (grotere) versoepelingen eind maart heel misschien doorgevoerd kunnen worden heeft de jeugdafdeling daarop alvast een klein voorschot genomen. Zij zijn begonnen zich voor te bereiden op het spelen van competitiewedstrijden. Dat deden ze niet door te trainen of toernooitjes te spelen maar door onderlinge wedstrijden te spelen tegen andere teams. Soms met het eigen team en soms gemixt om zo tot een gelijkwaardig niveau te komen.

Om 09.00 uur waren er meteen al 3 wedstrijden. Op het hoofdveld speelden JO13-1 en JO13-2 een wedstrijd tegen elkaar. De leiders hadden gekozen voor gemixte teams waarbij de verdedigers uit het ene team kwamen en de aanvallers uit het andere team. Dat leverde uiteindelijk een leuke wedstrijd die eindigde in 4-1. Op het Plus-veld won JO12-2 in een spannende wedstrijd met 5-4 van JO11-2 die 3 man meer op mochten stellen. Op het andere veld was het ook spannend waar JO11-1 met 3-2 won van JO12-1. In de Foonacker/Van de Witte arena waren de Waddenrobkes inmiddels ook al begonnen met hun mini-WK. Rond 10.00 uur namen de meiden van MO13 het over op het hoofdveld. Hier werden de teams ook gemixt.
Op het Plus-veld speelde rond 10.30 uur JO15-2 tegen JO14-1 en even later speelden op het hoofdveld JO15-1 tegen JO17-1 in gemixte vorm. Deze wedstrijd eindigde in 5-4. Om 12.00 uur begonnen de laatste wedstrijden. De meiden van MO-17 speelden een spannende en gelijkopgaande wedstrijd tegen een combinatie  van JO15-3/JO15-4. Na een 0-01 achterstand werd er uiteindelijk door de meiden met 2-1 gewonnen. En op het hoofdveld maakten JO19-2 en JO17-2/JO17-3 er een heerlijke voetbalpot van. Toen de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd stond er 6-6 op het scorebord. En dus werden er nog even penalty’s genomen door beide teams.

Ondertussen hadden de JO8/JO9 groepen weer een onderling toernooi. Het blijkt dat deze groep jonge kinderen het spelen van kleine 4×4 toernooitjes toch erg leuk vindt dus werd er vastgehouden aan dit concept. De prijswinnaars dit keer waren:

  1. Harry King
  2. Niek Sijbesma
  3. Karel Zuiderhof

Tot slot speelden ook de spelers van JO10-1/JO10-2/JO10-3 ook nog een wedstrijd rond het middaguur.

Aan het eind van de ochtend/begin van de middag kon de balans opgemaakt worden. Zowel kinderen als leiders/trainers/scheidsrechters hadden zich prima vermaakt en vooral de kinderen vonden het heerlijk om weer eens een volledige wedstrijd met het team te spelen. Gewoon weer even “ouderwets”  op je eigen positie voetballen. Samen weer een verlies incasseren maar ook samen weer een doelpunt vieren. De sociale contacten onderling weer even aanhalen. Weer even een korte bespreking vooraf op het veld waar de opstelling bekend gemaakt wordt en in de rust even wat drinken met elkaar. Het zijn allemaal zaken die ruim een jaar geleden nog heel vanzelfsprekend waren maar nu toch wel bijzonder zijn geworden en daarom misschien wel zo gewaardeerd. Bovendien zou het een mooie warming-up zijn naar een vervolg van de competitie. Daarover is nog niets bekend maar mocht die herstart er komen dan is de jeugd van Zeerobben er in ieder geval klaar voor!

De foto’s van de verschillende wedstrijden zijn gemaakt door Frans Bode