De voorbereidingen zijn begonnen

Terwijl velen nog in de vakantiemodus zitten, heeft Zeerobben 1 op het Oostersportpark het nieuwe voetbalseizoen alweer in gang gezet. Vorige week beten de  promovendi van Vrouwen 1 het spits al af door (toen nog niet op het eigen sportcomplex) de voorbereidingen op te starten.
Afgelopen maandag kwam de eerste selectie voor het eerst bijeen onder leiding van de nieuwe trainer Henk Konings. Samen met zijn assistent Drewes Janssen kon hij 19 selectiespelers verwelkomen op het hoofdveld. Nog niet compleet dus en dat heeft natuurlijk alles te maken met de vakanties van enkele spelers en hun gezinnen.

Maar de kop is er af, het seizoen 2022/2023 is begonnen. De voorbereiding start voor de A-selectie met een pittig trainingsprogramma, waarbij deze week liefst viermaal getraind zal worden. Maandag, dinsdag en donderdag werd er al getraind en morgen staat er zelfs een uitgebreide trainingsdag (aanvang 10:30 uur) op het programma. Pittig, maar er wacht Zeerobben ook een pittig seizoen met een uitdagende bekerloting en dito competitie in het vooruitzicht. Ook volgende week zal er weer driemaal getraind worden in aanloop naar de eerste oefenwedstrijd, die zal zijn op zaterdag 20 augustus, als Zeerobben in Leeuwarden gaat aantreden tegen eersteklasser FVC. Geheel toevallig is datzelfde FVC ook één van de tegenstanders van Zeerobben in de voorronde van de beker, waarvan de loting leidde tot de volgende poulewedstrijden:

03 sept. 17:00 uur Drachten 1 – Zeerobben 1
10 sept. 15:00 uur Zeerobben 1 – LAC Frisia 1
17 sept. 15:00 uur Zeerobben 1 – FVC 1

De competitie zal beginnen op zaterdag 24 september. Dat lijkt misschien nog ver weg, maar nu de bal eenmaal weer rolt, zal het snel zover zijn. Deze week zijn ook diverse jeugdteams alweer met hun voorbereidingen begonnen en dat aantal zal in de komende weken ook snel toenemen. Het Oostersportpark bruist alweer!