De Lady Lenie Leane Tijdrit is terug

Vrijdag 1 juli start in Denemarken de Tour de France. Een week later precies op vrijdag 8 juli wordt de Lady Lenie Leane Tijdrit weer verreden. Na een jaar “corona-afwezigheid” dus weer terug op het programma bij de zmvv Zeerobben. In 2019 pakte  Willem Heemskerk (overgevlogen uit Noord Holland) verrassend de titel en een jaar later in 2020 was het Harmen Stellingwerf die het snelste was. Dit jaar zijn er meerdere kanshebbers en dus gaat het weer spannend worden. 

Deze handgeklokte tijdrit start vanaf de Achlumerdijk bij de ingang naar het Oostersportpark. Daar zullen al vroeg in de avond de franse chansons te horen zijn om in de goede mood te komen. Deze bijzondere tijdrit gaat via de Achlumerdijk richting de Kimswerderweg. Na driekwart rotonde is het 2 km lang stampen op de pedalen richting Kimswerd. Bij de statige boerderij van de fam. De Boer kan er bij Lady Lenie gestempeld worden en dan vervolgens terug als een speer richting Harlingen. De finish is weer bij de Robbenplaat. Het 6,8 km lange parcours werd in 2020 in 10 minuten en 55 seconden afgelegd door de winnaar. De nummer laatst  kwam aan in een tijd van 15 minuten en 38 seconden. Kortom, ook hier geldt dat meedoen misschien wel belangrijker is dan winnen. Na afloop gooit de uit Kimswerd afkomstige kantinebaas Gerrit Bos de kantine nog eens open en zal Nel Kingma haar laatste bardienst van dit seizoen draaien. De organisatie hoopt dat er dit jaar meer mensen uit hun comfortzone stappen en de uitdaging durven aan te gaan. Een telefoontje/appje naar Sybold de Boer is genoeg!

Vrijdagavond 8 juli vanaf een uur of 7! Publiek wordt vriendelijk doch dringend verzocht achter de dranghekken te blijven…. 

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.