De meiden van Zeerobben

De afgelopen weken stonden voor de meiden in het teken van het open fries kampioenschap zaalvoetbal te Franeker. Daar deden zowel MO15-1 als de vrouwen mee. MO15-1 plaatste zich op spectaculaire wijze voor de finaleronde die afgelopen zaterdag in de Trije te Franeker gespeeld werd. MO15-1 begon met een 5-0 nederlaag tegen de latere kampioen. Vv Dokkum. De tweede wedstrijd speelden de meiden met 2-2 gelijk tegen Heerenveense Boys en de laatste wedstrijd tegen Be Quick Dokkum werd met 3-2 gewonnen. Hierdoor eindigde MO15-1 op de 3e plaats in de poule en kwam net tekort voor een plaats in de kruisfinales. Maar het was een prachtige ervaring voor de meiden.

Afgelopen maandagavond is het de vrouwen van VR1 niet gelukt om zich te plaatsen voor de finaledag van het open fries kampioenschap zaalvoetbal. Na een goede start met winst op Dronrijp werd er verloren van Harkemase Boys en ST. BMJ. Maar tegen FC Burgum werd er weer knap met 2-0 gewonnen en dus kwam het op de laatste wedstrijd aan tegen Drs. Vijfje. Zeerobben  kon nog doorgaan maar dan moest er gewonnen worden met een verschil van vier doelpunten. Uiteindelijk gebeurde dit niet want de wedstrijd eindigde in 0-0 en dus gingen de Groningers door en Zeerobben eindigde op een 3e plaats in de poule. De vrouwen hebben er alles aan gedaan en kunnen terugzien op een leerzame zaalvoetbalavond. Nu kan de knop weer om en kunnen ze toewerken naar 4 februari wanneer de uitwedstrijd tegen koploper Sneek Wit Zwart op het programma staan.

Tevens werd de competitie-indeling voor de MO15-1 en MO15-2 bekend gemaakt afgelopen week. MO15-1 komt in de 3e fase uit tegen de teams van Blauw Wit, CVVO, vv Heerenveen, Heerenveense Boys, Oudehaske, SJO DFC en vv Sneek Zwart. MO15-2 komt uit in de 2e klasse met de teams van St. Anna, Beetgum, sc Berlikum, sc Bolsward, Franeker, fc Harlingen en Terschelling. Een zware competitie voor de meiden met nagenoeg alleen standaardteams.