De Meiden van Zeerobben

Natuurlijk kwam er ook voor de meiden van Zeerobben een abrupt einde aan het voetbalseizoen. Het seizoen dat zo voortvarend verliep voor de meiden. We kijken nog even terug op het afgelopen seizoen. 

De vrouwen hadden zich voorgenomen om er nog een spannende tweede seizoenshelft van te maken. Met 29 punten uit 12 wedstrijden stonden de vrouwen op een keurige 3e plaats met slechts 5 punten achterstand op koploper SDS. Helaas geen tijd meer om nog aan te treden tegen de koploper en de competitie nog interessant te maken.  De meiden van JO15-5M spelen al wat jaren met elkaar en waren wel toe aan een nieuwe uitdaging. Dus werd er aan het begin van het seizoen ingeschreven voor de jongenscompetitie. Meer uitdaging, meer weerstand en meer ontwikkeling. Dat pakte goed uit. Voor de winterstop behaalden de meiden met 18 punten uit 11 wedstrijden een keurige 5e plaats. Na de winterstop werden er maar 2 wedstrijden gespeeld die verloren werden. 

De meiden van MO13-1 hadden bij aanvang van het seizoen een leuk en gezellig team. Begonnen als zevental maar bij aanvang van de competitie kon al een elftal ingeschreven worden. Voor veel meisjes echter de eerste kennismaking met voetbal en dan is zo’n heel speelveld best groot en “ingewikkeld” . Het eerste halfjaar was dan ook een leerproces en na de winterstop ging het al een stuk beter. Nog wel drie verliespartijen maar niet meer met grote cijfers. Het spel werd steeds beter en de eerste overwinning behoorde zeker tot de mogelijkheden. 

Ondanks een vroegtijdig einde van het seizoen kan het seizoen voor MO11-1 niet meer stuk. Kampioen dit najaar met 30 punten uit 10 wedstrijden en 101 doelpunten voor en maar 3 tegen. Vervolgens winnaar van het wintertoernooi en ook in de bekercompetitie deed MO11-1 het uitstekend en waren nog volop in de race voor de cup met de grote oren. In de voorjaarscompetitie werd maar 1 wedstrijd gespeeld die met 10-0 werd gewonnen. Waar waren de meisjes dit voorjaar geëindigd? 

Voor de meiden zit het seizoen er dus ook op. Of het seizoen nu ook definitief is afgesloten is nog niet bekend. Dat is natuurlijk afhankelijk van de voorschriften van de overheid en het RIVM. Ook hier gaat het uiteraard om de gezondheid van een ieder. Maar ook de meiden hopen natuurlijk dat het straks weer snel druk en gezellig is op het Oostersportpark. Voor hen blijft zaterdag ook de mooiste dag van de week.