Corona maatregelen: hoe nu verder?

We hopen dat er na de verwarring en schrik van gistermiddag, in de komende uren/dagen meer duidelijkheid zal ontstaan over wat de gevolgen voor het amateurvoetbal -en dus voor onze vereniging- zullen zijn van de maatregelen en adviezen aangaande de Corona crisis. 

Vanmorgen ontvingen wij een brief Jan Dirk van der Zee, directeur Amateurvoetbal van de KNVB. Deze brief drukken wij hieronder ter verduidelijking integraal af, dan weet een ieder waar we voor nu aan toe zijn. 

Wel merken wij daarbij op dat er in de tweede alinea van deze brief sprake is van een advies en geen dwingende maatregel als het gaat om het trainen, spelen van oefenwedstrijden of andere (grote) verenigingsactiviteiten. 

Voor nu volgen wij dit advies op. Geen activiteiten bij Zeerobben dus en ook het clubhuis blijft tot nader bericht gesloten. De komende dagen zullen we de ontwikkelingen nauwgezet volgen, ook in relatie tot hoe er in het algemeen met dit advies zal worden omgegaan. 

Het ziet er voorlopig naar uit dat we elkaar de komende weken minder of helemaal niet gaan zien op de club. Een slecht vooruitzicht, maar het is niet anders. Blijf gezond en hopelijk weer tot gauw!

Het bestuur

Beste bestuurder,

Helaas hebben we op basis van de nieuwe maatregelen van de overheid moeten besluiten om het amateurvoetbal (veld en zaalvoetbal) tot en met 31 maart niet door te laten gaan.

Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren.

We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal. Voor verdere informatie zie www.knvb.nl

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Jan-Dirk van der Zee
Directeur-bestuurder amateur- en vrouwenvoetbal