Voorbeschouwing Zeerobben – FVC

Het resultaat van de openingswedstrijd van de tegenstander van aanstaande zaterdag viel behoorlijk tegen. In Leeuwarden werd met 1 – 5 verloren van degradant Burgum. En dan schrik je wel even. Gebleken is, dat FVC wel degelijk een meer dan tweede klas team heeft. Zeerobben heeft het in ieder geval altijd moeilijk tegen de Leeuwarders. Uit werd in maart wel met 1 – 2 gewonnen, maar voor de helsdeuren weg. Thuis kreeg Zeerobben in een gelijkwaardig duel met 0 – 1 klop.

In de bekervoorronde won FVC driemaal: 3-1 van VEV ’67, 5-2 van Roden en 4-0 van competitiegenoot GAVC. In de eerste knock-out ronde lootte FVC  een thuiswedstrijd tegen promovendus Heerenveense Boys.

Zeerobben deelde afgelopen zaterdag de punten met vv Heerenveen in een aantrekkelijk duel, waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Beide trainers gingen tot de slotminuut nog vol  op de aanval voor de winst. Achteraf konden beiden leven met de 3 – 3. Het publiek was duidelijk de winnaar van deze zomeravond confrontatie. Ook bij de Harlingers zijn de verwachtingen hoog, vorig jaar tot de laatste wedstrijd strijdend om de titel. Aderlatingen door vertrek van Jordy Torenbeek en Joran van Kernebeek noodzaakten trainer Konings tot omzettingen. Het centrale duo Van Laar en Van der Veen liet in de afgelopen duels een vertrouwde indruk achter. Dus zaterdag tegen FVC  is dat een zekerheid. We zijn benieuwd hoe Zeerobben de tweede officiële wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen zich zal presenteren. We heten de gasten uit Leeuwarden van harte welkom op het Oostersportpark. De gastheren zullen de onontbeerlijke steun van het thuispubliek zeker kunnen gebruiken.