Afgetekende winst

Met hoofdrollen voor de debutanten in het eerste van Zeerobben wisten de groenwitten een verdiende overwinning te boeken op de nieuwbakken eerste klasser Stiens. Achterin werd onder leiding van Valentijn van Laar en Patrick van der Veen geen kans weggeven. Voorin werden er met name in de tweede helft veel kansen gecreëerd, wat resulteerde in een ruime overwinning en dus een prima start van de beker voorronde.

Vlotte voorsprong

Zeerobben start sterk. Na een kwartier stond er al een 2 – 0 stand op het  scorebord. Debutant Thom Faber wist met een slim passje Wesley Tank vrij te spelen. Bekeken tikte Wesley  over de uitlopende keeper de 1 – 0 binnen. Nog geen twee minuten later op aangeven van Van Laar sprintte debutant Thomas Dijkstra richting doelman Poortinga en liet deze kansloos met een zuivere schuiver in de vrije hoek, 2 – 0. De Stienser probeerden wel de bakens te verzetten en waren in het tweede deel van de eerste helft meer in balbezit, maar tot doelrijpe kansen leidde dat niet.

Zeerobben heerst

Opnieuw een vliegende start in de tweede helft. Druk zetten van Godert Attema leverde hem balbezit op. Zijn schot rolde onder de keeper door,  3 – 0. En daarna was de wedstrijd wel gespeeld. Ane Schaap en Patrick Amels werden na een uur vervangen  door Tomas Zeilmaker en Jay de Vries. Tomas Zeilmaker en Thomas Dijkstra zorgden  met hun snelheid met regelmaat voor gevaar in de zestien. Valentijn van Laar had zijn goede spel willen belonen met een rake kopbal maar Poortinga wist erger te voorkomen. Stiens zette nogmaals druk door aftejagen. Meer dan een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt leverde dat niet op. Een doelpunt uit het boekje was de 4 – 0. Godert Attema werd door “debutant’ Adnan jarjour weggestuurd vanaf eigen helft. Attema behield het overzicht passte perfect op de inkomende Tomas Zeilmaker . Niet zelfzuchtig bood hij Thom Faber zijn verdiende doelpuntje. Hierna verzuimden de Harlingers om de score verder op te drijven. En omdat debutant keeper Tibbe de Vries geen fouten maakte en degelijk keepte stond de beslist niet geflatteerde 4 – 0 als eindstand op het scorebord.

Wordt vervolgd op 7 september in Sneek tegen Sneek Wit-Zwart om 15.00 uur.

Scoreverloop : 1 – 0 ( 12 m.) Wesley Tankink; 2 – 0 (14 m. ) Thomas Dijkstra; 3 – 0 ( 47 m.) Godert Attema; 4 – 0 ( 82 m.) Thom Faber

Zeerobben : Tibbe de Vries; Max Faber; Patrick van der Veen; Valentijn van Laar; Thomas Dijkstra ( 78 m. Brent de Groot); Adnan Jarjour ( 78 m. Durk Ennema); Patrick Amels ( 60 m. Jay de Vries); Ane Schaap ( 60 m. Tomas Zeilmaker);  Godert Attema; Wesley Tankink;  Thom Faber

Foto’s: Frans Bode