Afscheid Fysiotherapie Rozengracht

 

RESPECT EN WEEMOED BIJ AFSCHEID ZEEROBBEN EN FYSIO ROZENGRACHT

Als je 15 jaar intensief met elkaar samenwerkt, lijkt ontvlechten van de relatie best lastig en emotioneel. Zeerobben en Fysiotherapie Rozengracht hebben daadwerkelijk zo’n lange periode van samenwerking achter de rug, maar nemen nu toch nuchter en zakelijk op voor beide weloverwogen gronden afscheid van elkaar. Niet omdat er geen wil meer is, maar meer omdat het beide beter past om andere wegen in te slaan.

De samenwerking tussen Zeerobben en Fysio Rozengracht mag met recht een zeer intensieve en ook succesvolle genoemd worden. Toen Zeerobben vanaf 2009 de weg naar professionalisering insloeg en hogere doelen stelde voor het eerste elftal, kwam de samenwerking met Fysio Rozengracht als geroepen. De trainingsintensiteit ging omhoog, de medische begeleiding en verzorging moest daarmee gelijke tred houden. En van verzorging rond het eerste elftal breidden de diensten van Fysio Rozengracht zich later ook uit naar verzorging en behandelingen voor spelers van andere selecties en leeftijdsgroepen.
Door de jaren heen hebben de diverse medewerkers van Rozengracht (de naam van Anke Mollema mag hierbij niet onvermeld blijven…) heel wat uren doorgebracht in de fysioruimte van Zeerobben op de Robbenplaat. Voorzorg, behandelingen, begeleiding van hersteltrajecten, hersteltrainingen en nazorg, het hoorde er allemaal bij. Heel wat blessures zijn er behandeld en -belangrijker nog- heel wat zijn er ook voorkomen.
Misschien stond wel model voor de intensiteit van de samenwerking het feit dat in eerste instantie Peter Baard en later ook Frank Pietersma  namens Fysio Rozengracht meegingen op de trainingskampen van Zeerobben naar Spanje en daar mobiele pop-up fysioruimten inrichtten om de spelers van Zeerobben te verzorgen.

Zeerobben wil nu de dienstverlening van de fysiotherapie verder uitbreiden naar de verzorging/revalidatie tijdens en na de trainingen. Fysio Rozengracht kan geen invulling geven aan deze wens vanwege het vaderschap van Frank Pietersma. Nico Mollema kan vervolgens deze taak niet alleen op zich nemen en dus hebben partijen na goed overleg besloten afscheid van elkaar te nemen. Een afscheid met respect en weemoed, want “we hadden het goed met elkaar”.  Ongemerkt mocht het moment niet voorbij gaan en dus overhandigde bestuurslid Technische Zaken Theo Nota een ingelijst Zeerobbenshirt en een bos bloemen aan Nico Mollema. Ter eeuwige herinnering aan een lange periode van een prettige en succesvolle samenwerking.