Zwaagwesteinde 2 – Zeerobben 3

Het is weer zaterdag, de mooiste dag van de week. Zeerobben 3 plukt de dag met een vroeg programma, 11:15 vertrekken. Wonderbaarlijk genoeg was iedereen op tijd. De 3 minuten die vedette Robo extra nodig had zijn niet noemenswaardig, maar nu toch genoemd.

Sjoerd heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een visioen gehad: Lenny scoort. Of ie de keutel bij t schone eind het, mutte we nog maar sien. Maar Lenny oogt fit. Hij kruupt namelijk achter het stuur van t Zeerobben buske, iets wat Bontes alleen kon doen at we maandag middag suuden speule.

Zeerobben 3 vertrok met 19 man richting richting De Westereen. Vier spelers van het 2e versterkte de selectie. Achmed als mental coach, de leider en zelfs de vlagger waren meegereisd.

Eenmaal aangekomen in De Westereen beseften we dat we, naast de twee blauwe ballen van Achmed, onze eigen ballen vergeten waren. De tegenstander was zo sportief om er een paar uit te lenen.

Na een imponerende warming up kon het startsein van de wedstrijd gegeven worden. Bij ons bestaat deze uit de penalty van Sjoerd. Hij liep gefocust richting de stip en legt de bal goed neer. Bemoedigend werd er in de handen geklapt door zowel het 3e als de mannen van Zwaagwesteinde. Tijdens sien anloop had ie de handen al inne lucht en dit bleek terecht: hij schoot hem feilloos binnen.

Nu was het de beurt an de andere 22 op het veld. Het ging gelijk op en beide teams moesten wennen aan de kracht van de natuur, die zich vandaag liet zien in de vorm van een stevige wind. De eerste helft hadden de mannen van Zeerobben wind tegen, wat goed uitpakte. Nadat Lenny de diepte in was gestuurd op de linker flank gaf hij de bal voor. Disse voorzet had met wind mee in Burgum leit, maar hij draaide achter de kantine fut het veld weer in. Iets waar niemand meer op rekend had, aangezien 20 man zich al opmaakten voor een doeltrap. Enkel Bontes had sien ogen nog op de bal gericht en koos goed positie. De keeper keek hem wat nuver an en had nooit verwacht dat de bal nog op sien hassus su belanden, dit gebeurde wel en hij vloog binnen: 0-1. Het positiespel van Zeerobben zag er veelbelovend uit en ze speelden zich door de stevige tackels van Zwaagwesteinde heen. Ruben wist op deze manier ook een baan naar het doel te vinden. Hij legde de bal af op Lenny en na een assist kon er ook een doelpunt achter zijn naam gezet worden: 0-2. De meeste dromen van die ouwe snoeperd Marco Borsato zijn bedrog, maar die van Sjoerd dus niet. Met deze score gingen we rusten, mede dankzij de verdediging, die de snelle aanvallers van Zwaagwesteinde steeds te slim af waren.

De tweede helft had de uitspelende ploeg de overhand. De wind in de rug zorgde voor gevaarlijke counters en deze werden goed benut. De 0-3 was in de maak nadat Stef goed wegdraait op het middenveld en Harmen bediend met een bal in de diepte. Op snelheid kwam hij op de keeper af en deze liet hij kansloos. Het doelpunt werd ook in de dugout onder luid gejuich ontvangen. Na dit doelpunt wisten ze dat de 3 punten bijna binnen waren. En na een volgende counter van Zeerobben was het zeker. Het was wederom Stef die de bal de diepte in stuurt op Harmen en zelf ook meeliep. Marcel Amels had er oek nog wel zin an en volgde de andere twee de zestien in. Harmen legt de bal vanaf rechts af, Stef laat de bal lopen in de vorm van een overstapje waardoor Marcel Amels sien eerste 90 minuten kon bekronen met een doelpunt: 0-4. Tevens eindstand van de wedstrijd. Kelvin stond vast in de Mc Drive, dus de nul kon voor het eerst gehouden worden dankzij sluitpost Dirk.

Al met al een mooie pot voetbal die over het algemeen sportief verlopen is. Al zal die van Beuker hier anders over denken maar die is oek lopend t veld af komen.

Zeerobben 3 klimt naar de 3e plek en pakken hopelijk volgende week door tegen AVC 2. Deze wordt aankomende zaterdag thuis gespeeld om 15:00. Komt dat zien.