Zuur verlies voor Zeerobben

In een matige wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdiende, won de gelukkigste alsnog met het kleinst mogelijke verschil. Toen de kruitdampen waren opgetrokken moesten de Harlingers met lege handen naar huis. Voor rust hadden de mannen van Konings een licht overwicht, maar doelman Arjen Tolman bleef baas in eigen zestien. De tweede helft kregen de Burgumers de overhand en met lange ballen op de fysiek sterke driemansvoorhoede bleef de defensie overeind tot de 85e minuut.

Licht overwicht levert Zeerobben niets op

De opening was voor de gasten uit Harlingen. Fel en doelgericht. Een crosspass van Patrick Amels werd goed meegenomen door Matts Bruining, kansrijk, en binnen de minuut kreeg dezelfde speler opnieuw een mogelijkheid, geblokt. In de counter waren de Burgumers in de 7e minuut dichtbij de voorsprong. Het lichte overwicht leverde nog wel gevaar op. Uit een vrije trap richtte Patrick Amels net iets te hoog om doel te treffen. Amels torende bij een corner van Noah Redda boven iedereen uit, zijn kopbal ging net naast. In verdedigend opzicht verrichtte Valentijn van Laar een prima redding door een zeker schijnend doelpunt op het juiste moment te blokken. In de slotminuten leek Matts Bruining de score te openen. Vanuit een moeilijk hoek schampte hij de onderkant van deklat.

De gelukkigste wint

Trainer Jasper Bouma had in de rust waarschijnlijk een dermate goed verhaal gehouden, dat Zeerobben in de beginfase alle zeilen moest bijzetten, maar verdedigend stond het goed met de betrouwbare sluitpost Nota. Geluk was er bij de kopbal van Yorn Sikkenk, net over. Een bliksemsnelle tegenaanval over rechts bracht Thomas Pruis in een prima positie, te snel geschoten en naast. Amels was na een corner van Redda gevaarlijk, maar de inzet werd geblokt. David van der Pol, ingevallen voor Joran van Kernebeek, probeerde het eens met een felle schuiver, voorlangs. Vijf minuten voor tijd verrichtte Theo Nota nog een geweldige redding door de bal na een schot van Youri vd Adel uit de hoek te tikken. De daaropvolgende hoekschop leverde na een kopbal/carambole bij de eerste paal van Henny Bouius dus de winnende treffer op voor de gastheren. Met nog 10 minuten, inclusief blessuretijd, probeerde Zeerobben het nog wel, maar de belegering op het doel van uitblinkende keeper Tolman leverde niets op. De goed

leidende scheidsrechter Jasper Ottens zorgde met het laatste fluitsignaal voor een overweldigende ontlading bij de thuisploeg, voor Zeerobben waren de druiven zuur.

Korte lontjes

Ondanks de korte lontjes bij menig speler van beide partijen, wat de gemoederen flink verhitte, bleef dankzij de referee het emotionele duel binnen de perken. Voor Zeerobben betekent het uithuilen en opnieuw beginnen. Tegen één van de sterkere teams uit de tweede klasse K hebben de groenwitten gelijke pas weten te houden en met wat geluk de drie punten meegenomen. Volgende week thuis tegen GAVC uit Grouw nog maar eens proberen.

Scoreverloop: 1 – 0 (85 m. Henny Bouius)

Zeerobben: Theo Nota; Valentijn van Laar; Sten Goïnga; Noah Redda (82 m. Dylan Drent); Godert Attema; Ane Schaap; Matts Bruining; Joran van Kernebeek (74. David van der Pol); Jordy Torenbeek; Marcel Visser; Patrick Amels

Foto’s : Bert Drent