Zes-punten-duel in de kelder van 1e klasse E

De laatste confrontatie tussen beide teams dateert van 10 oktober 2020. Dat was tevens de laatste wedstrijd in het voetbalseizoen 2020/2021, reden is bekend. Het is maar afwachten of zaterdag aanstaande de competitie een vervolg krijgt. Zeerobben heeft al een minder leuke ervaring gehad in de vorige competitiewedstrijd in Drachten. Kort voor aanvang afgelast. De gevolgen van de pandemie laten diepe sporen na en het is maar de vraag of dit voetbalseizoen opnieuw gestaakt wordt. Competitievervalsing ligt op de loer, gewild of ongewild.

Winsum heeft met 6 punten uit 7 wedstrijden een matige start gehad, 3 keer gelijk en één keer winst uit bij Balk. In de beker werd met 0 – 10 afgerekend met Asser Boys. En dus een ronde verder. 

In Winsum pakte de thuisclub tegen Zeerobben de winst, 6 – 2. Een fysiek sterker Winsum troefde de bezoekers toen af op effectiviteit. Maar dat is al ruim een jaar geleden. Zeerobben won het bekerduel in en tegen Rijperkerk met 0 – 2. Ze maakten het zichzelf onnodig moeilijk, maar ook door naar de volgende ronde. Met slechts 3 punten zal het zaterdag op het scherpst van de snede zich afspelen op het Oostersportpark wat betreft de gastheren. Voor de Winsumers geldt dit niet anders.

Het belooft een spannende pot voetbal te worden waar schoonheid plaats zal moeten maken voor “wrotten”om de punten. We heten onze gasten uit het Groninger Land van harte welkom. Helaas, zoals bekend, zonder publiek.

Zeerobben – Winsum

Zaterdag 20 november

Aanvang 15.00 uur