Zeerobben wint verdiend van Berlikum

Maar of de uitslag de juiste verhoudingen binnen het veld weergeeft!?  Misschien kwam de voorspelling in Leeuwarder Courant met zijn 2 – 4 er het dichtste bij. Gezien met name de kansen in de tweede helft hadden de Berlikumers dat wel verdiend. Maar spits Thomas Dijkstra kreeg te weinig steun om een vuist te kunnen maken. Zeerobben daarentegen was uitermate effectief in de geboden kansen.

Doeltreffend

Al in de tweede minuut liet Durk Ennema van zich spreken met een kopbal, die Wassenaar nog kon afvangen. Kort daarop leek de thuisclub op voorsprong te komen, echter door grensrechter Zeilmaker werd buitenspel geconstateerd en de correct fluitende scheidsrechter Wim Stel nam deze beslissing over. Na ruim tien minuten kwamen de groenwitten op 0 – 1. Max Faber gaf de assist met een pass over de hele en met een prima aanname kapte Matts Bruining zijn directe tegenstander uit en plaatste hij de bal zuiver in de verre hoek. Een verre uittrap van Theo Nota werd door Durk Ennema slim verlengd op Matts Bruining, die sneller bleek dan zijn tegenstander. Wederom zocht Matts de verre hoek en dat betekende 0 – 2. Een aantal slippertjes in de defensie van de bezoekers werd niet afgestraft. Vijf minuten na de 0 – 2 werd de 0 – 3 van Durk Ennema wegens vermeend buitenspel afgefloten. De 0 – 3 kwam toch in de 35e minuut op het scorebord. Ennema maakt het centrale duo van de verdediging van Berlikum dermate moeilijk dat één van hen David van der Pol aanspeelde, dus daarom geen buitenspel. Beheerst legde ook hij de bal in het net. Dit gebeurde wel kort nadat, door nonchalant uitverdedigen, een grote mogelijkheid door Berlikum voorlangs geschoten werd. Matts Bruining had uit een corner van Wesley Tankink net naast geschoten en in de omschakeling kreeg Thomas Dijkstra na een foute inschatting van Valentijn van Laar de kans op de aansluitingstreffer, overgeschoten.

Volwassen uitgespeeld

Na rust namen de gastheren het heft in handen en waren druk op zoek naar die op dat ogenblik verdiende 1 – 3. Een verdwaalde voorzet belandde buiten bereik van Nota op de lat. Meerdere kansen werden niet afgemaakt. Met nog twintig minuten te spelen verscheen Dijkstra in kansrijke positie voor Theo Nota. Met de voet redde hij en zo bleef het verschil nog drie. Meteen daarna kwam Zeerobben alsnog op 0 – 4. Matts bracht Durk Ennema in stelling. Aannemen en schieten. In eerste instantie redde doelman Wassenaar nog, maar de terugspringende bal verdween door Ennema alsnog in het doel. Dat was het breekpunt voor de thuisclub. Wel geprobeerd, niet doeltreffend genoeg. Met een volledig nieuwe voorhoede, Stijn Scheffer, Jay de Vries en Godert Attema ontstond nog fris elan. Attema kreeg een goede kans om de score uit te breiden, maar stuitte op de keeper. Met dit als laatste wapenfeit floot referee Stel voor het einde.

Geflatteerd

In de tweede helft ontbrak de scherpte bij de gasten en wisten de gastheren niet gebruik te maken van de slordige speelwijze. De doeltreffendheid van de eerste helft was eigenlijk voldoende om de drie punten mee te nemen naar Harlingen. De winst was verdiend, dankzij ervaring en een beetje geluk, maar wel geflatteerd. Volgende week thuis tegen VVI proberen op deze weg door te gaan, met dit verschil, dat een wedstrijd 2 x 45 minuten duurt.

Scoreverloop: 0 – 1 Matts Bruining (13 m.); 0 – 2 Bruining (21 m.); 0 – 3 David van der Pol (35 m.); 0 – 4 Durk Ennema (73 m.)

Zeerobben: Theo Nota; Valentijn van Laar; Patrick van der Veen; Ane Schaap; Matts Bruining (80 .m Jay de Vries); Wesley Tankink; Joran van Kernebeek (46 m. Brent de Groot); Jordy Torenbeek; Durk Ennema (80 m. Stijn Scheffer); David van der Pol (80 m. Godert Attema); Max Faber (30 m. Quinten Warmerdam)

Foto’s: Bert Drent