Zeerobben wint van Joure

Wonderbaarlijke ontknoping

Met name in de slotfase een waar spektakelstuk met grandioze hoogstandjes en ook nog de verdiende winst in de laatste minuten van dit duel met twee gezichten. Daar leek het door slordig spel van de thuisclub niet op voor rust. Wat resulteerde in een 0 – 2 achterstand. Een tactische wissel halverwege de tweede helft zorgde voor de ommekeer.

Sterke start van Joure

Koud begonnen of Zeerobben keek tegen een achterstand aan. Een ongelukkige kopbal van Jordy Torenbeek gaf Bent Dijkstra de gelegenheid om de 0 – 1 aan te tekenen. Meteen hierop dacht Marcel Visser de stand recht te trekken, redding van de keeper. Door rommelige opbouw van de gastheren kregen de Jousters grip op de wedstrijd en liepen de Harlingers achter de feiten aan. Een sporadische uitval had op meer succes mogen rekenen, de voorzet van Durk Ennema werd door David van der Pol te zacht ingeschoten. Een goede redding van Theo Nota hield de achterstand nog beperkt. Dit was echter van korte duur. Halverwege de eerste helft kwam Patrick Amels net snelheid te kort. De rechtsbuiten behield het overzicht en stelde Stijn Terpstra simpelweg in de gelegenheid om de 0 – 2 te maken. Tien minuten later kwam de Anschlusstreffer op fraaie wijze tot stand. Patrick Amels stuurde van eigen helft David van der Pol de diepte in. Zwaar gehinderd wist hij zich vrij te spelen en dat betekende 1 – 2. Lek boven verwacht je dan, maar de bezoekers bleven de gevaarlijkste ploeg. Twee scherp genomen corners vroegen alle talenten van keeper Nota. Vlak voor rust kwamen de groenwitten nog goed weg, de strakke voorzet van rechts werd op een haar na gemist door de spits van Joure. Er moest wat gebeuren om niet tegen een zeperd aan te lopen.

Op voorsprong, maar…….

Met dezelfde elf maar met meer peper in de kont. En dat was natuurlijk ook te merken in het spel. Eigenlijk kwam Joure er niet meer aan te pas. Zeerobben bleef druk zetten. Het bleef voorlopig bij dreiging. Een steekpassje van Noah Redda werd door David van der Pol net naast geschoten. Een vloeiende combinatie tussen Patrick en David in de zestien werd door de doelman van Joure tot corner verwerkt. Om nog meer druk te zetten kwam Amels op het middenveld en Valentijn van Laar vormde met Torenbeek het centrale duo.  De gelijkmaker hing in de lucht, Valentijn van Laar kopte net over uit een hoekschop. De 2 – 2 kwam, in de 70e minuut, uit een door Noah Redda genomen vrije trap tot stand, Ane Schaap kopte binnen. Nog geen 3 minuten later kwam de thuisclub op 3 – 2 .Durk Ennema was de aangever en Matts Bruining tikte binnen. De winst leek binnen handbereik.

Zeldzaam mooi, maar dat levert geen punten op

Er werd echter buiten Bent Dijkstra gerekend. Halverwege de helft van Zeerobben begon hij aan een grandioze solo, à la Maradonna, hij liet achteloos 4 verdedigers staan en tikt simpel de 3 – 3 binnen. Zeerobben kon weer opnieuw op zoek naar de 3 punten. Die kwamen er alsnog. Vlak voor tijd in een omsingeling rond de zestien, zette Ane Schaap voor en torende Durk Ennema boven iedereen uit en kopte de 4 – 3 achter de verbouwereerde doelman. De vreugde van deze late treffer laat zich begrijpen, voor de gasten waren de druiven zuur.

Veerkracht

Verdiend? Op basis van de tweede helft zeker, maar het was een “narrow escape”. De verdienste ligt in het feit, dat Zeerobben de veerkracht had om voor de ommekeer te zorgen. Wat in de eerste helft niet lukte, deed dat in de tweede helft wel. Volgende week is Zeerobben vrij vanwege oneven aantal teams in de competitie.

Scoreverloop: 0 – 1 ( 6 m. Bent Dijkstra); 0 – 2 ( 25 m. Stijn Terpstra); 1 – 2 ( 35 m. David van der Pol); 2 – 2 ( 70 m. Ane Schaap); 3 – 2 ( 73 m. Matts Bruining) ; 3 – 3 ( 80 m. Bent Dijkstra ); 4 – 3 ( 87 m. Durk Ennema)

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber; Jordy Torenbeek; Sten Goïnga ( 78 m. Joran van Kernebeek); Noah Redda; David van der Pol; Patrick Amels; Ane Schaap; Mick van de Kolk ( 60 m. Matts Bruining); Marcel Visser ( 60 m. Valentijn van Laar); Durk Ennema