Zeerobben wint toernooi VVG

Zeerobben is glansrijk winnaar geworden van de 6e editie van het voorbereidingstoernooi van competitiegenoot VV Groningen. In de finale tegen gastheer VVG ging het aanvankelijk weliswaar wat moeizamer dan eerder in de week tijdens de poulewedstrijden, maar uiteindelijk kwam de toernooiwinst terecht bij de ploeg die daar het meeste recht op had. Alles gewonnen, doelcijfers 17-1. Helder.

Als gezegd, begon Zeerobben wat moeizaam onder de snikhete omstandigheden op het kunstgrasveld van VV Groningen. Tot aan de 1-0 had de thuisploeg al een paar hele goede kansen om zeep geholpen of bleek keeper Theo Nota voor hen een te grote sta in de weg. Als er van die kansen een paar in waren gevlogen, had het natuurlijk ook anders kunnen lopen. Maar het gebeurde niet en dus bleef Zeerobben in de wedstrijd. En toen het dan toch 1-0 werd voor de thuisploeg via hun snelle rechtsbuiten, voelde dat gek genoeg al niet meer verontrustend. Zeerobben zat inmiddels al wat beter in de wedstrijd, was met name over links (Higor) enkele keren gevaarlijk geweest en kwam dan ook terecht op 1-1. Voorzet Higor, afgewerkt Kris. Rust 1-1.

Het was niet moeilijk te voorspellen dat de fitste ploeg onder deze warme omstandigheden de grootste kans zou maken om de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe te trekken. Zo geschiedde ook. Zeerobben oogde fitter en drukte dan ook verdiend door naar de winst. Cruciaal was die ene minuut waarin Zeerobben tweemaal scoorde. Eerst de 1-2 van de voet van Higor na goed voorbereidend werk van Brent de Groot en nog geen minuut later 1-3 door David, nadat hij de verdediging van VVG zwaar onder druk zette, samen met Adnan. Balverlies VVG, afgemaakt David: 1-3.
Het wachten was op meer doelpunten, maar pech voor Julian (paal) en weer David (net over) voorkwamen een vroegtijdige beslissing. Toen die in de 86e minuut wel kwam door een afstandsschot van Patrick Amels, besloot de scheids er begrijpelijkerwijze ook meteen maar een einde aan te maken. Feestje!

Een mooie opsteker voor Zeerobben, zo in deze fase van de voorbereiding. Veel spelers kregen speeltijd, Arjen en Drewes hebben veel kunnen zien, bij vlagen goed voetbal, veel goals en dan natuurlijk de beloning ook nog even binnen gehaald. Het was een goede week. Nu nog een week volop trainen en dan zaterdag voor de eerste bekerwedstrijd naar sc Stiens. In plaats van Braderie, zullen we maar zeggen…