Zeerobben wint oefenwedstrijd van vv Sneek Wit Zwart

Wat hebben we hierop lang moeten wachten

Onder heerlijke omstandigheden met een flinke publieke belangstelling kon het vlaggenschip van Zeerobben na ruim 5 maanden weer zijn kunsten op het Oostersportpark vertonen. ( Vorige week  hadden de groenwitten tegen ONS in Sneek met 3 – 0 verloren )

Alles in overeenstemming met de regels van het RIVM heeft het kader en bestuur van Zeerobben al het mogelijke gedaan om de start zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het risico, dat de competitie 2020/2021 vroegtijdig beëindigd moet worden wil iedereen die het amateurvoetbal een warm hart toe draagt voorkomen. Betekent : volg de instructie en hou je aan de regels, de bal ligt dus zeker ook bij het publiek. 

Een oefenduel met perspectief

De laatste officiële wedstrijd vond plaats in Drachten tegen Drachtster Boys ( 1 – 0 verlies ) op zaterdag 8 maart. De voorbeschouwing op de thuiswedstrijd tegen Winsum op 15 maart werd nog wel op de site geplaatst, maar kon vanwege  de uitbraak van COVID 19 niet meer gespeeld worden.  Een onverhoopt lange periode van aan de zijlijn staan zonder spelers en publiek heeft het leven van vele voetballiefhebbers op z’n kop gezet. De belangstelling bij dit eerste thuisduel was dan ook zoals te verwachten viel groot. Alles werd  gedaan om de veiligheid van een ieder te kunnen waarborgen.

Zoals de aanhef aangeeft was het voor de thuisclub een wedstrijd waar meerdere goede momenten op te tekenen waren. De eerste 10 minuten gaf een rommelig spelbeeld aan beide zijden. Zeerobben pakte als eerste de draad op met goede combinaties en kleine kansjes. Toch kwamen de gasten uit Sneek tegen de verhouding in uit een strafschop op 0 – 1 . Kort daarna bleef David van der Pol alert bij het slecht uitverdedigen en prikte de 1 – 1 binnen. Het beter spel van de havenstadbewoners resulteerde in een 2 – 1 voorsprong vlak voor rust. Gustavo van der Veen brak door over rechts en zijn strakke voorzet werd onder druk van Van der Pol door een eigen speler binnengeschoten.

Na rust kwam er een half nieuw team binnen de lijnen. Toch bleef Zeerobben de gevaarlijkste ploeg en het was Jan Dommerholt op aangeven van Adnan Jarjour, die met een harde diagonale schuiver 3 – 1 maakt. Door wisselingen was  het slot van mindere kwaliteit, aanpassingen betekenden nog geen automatismen. Uit een vrije trap kopte Sneek WZ fraai de 3 – 2 in de touwen. Een harde voorzet van Cyrus Boerman werd opnieuw door een Sneker achter zijn eigen doelman gewerkt. Zo werden de goals wat gemakkelijk weggegeven. Het bleef bij 4 – 2 al waren aan beide kanten nog mogelijkheden. 

Een nuttig oefenpartijtje, waarin ook gezien de uitslag Zeerobben een stapje verder was dan Sneek.

Trainer Berry Zandink gebruikte de volgende spelers :

 Sietse Vissers;  Gustavo van der Veen; Ane Schaap; Armando Zwart; Tim Oosterbaan; Adnan Jarjour; Godert Attema; Koen Attema; Cutrik Gonzales; Willem Gaastra; Jan Doo-mmerholt; Cyrus Boerman; Brent de Groot; Rowan Grijpma; Stijn Schakenbos; David van der Pol; 

Een aantal prominente spelers van het eerste waren om verschillende redenen  niet aanwezig.

Waarschijnlijk zullen zij zich bij deze selectie aansluiten in de wedstrijd van volgende week zaterdag 29 augustus opnieuw thuis tegen een Sneker team, LSC. Dit maal officieel voor de beker. Na 5 maanden stilte op Sport op Zaterdag zal ook Radio Stad Harlingen weer voor in de ether verschijnen. Hopelijk zullen ook vele supporters van de twee teams hun favorieten ondersteunen.