Zeerobben – vv Heerenveen   2 – 1

 Spanning vergoedt foutenfestival, waarin Zeerobben de gelukkigste bleek

De vooraf verwachte spanning kwam geheel uit. Opnieuw op het puntje van de stoel met wisselend overwichtig gedurende de wedstrijd, wat dat betreft een copy van het vorige treffen in Heerenveen. Ook nu trok Zeerobben aan het langste eind en won met 2 – 1. Het duel moest in de 3e minuut al stil worden gelegd. Dylan Drent kwam in botsing met zijn directe tegenstander Dziegel Maksymilian met als gevolg een bloedende hoofdwond. Beide konden in eerste instantie verder met een tulband.

Overwicht Heerenveen

Was het begin nog in het voordeel van de thuisclub, met een klein kansje voor Patrick Amels nu slordig uitverdedigen. Hierna waren de Heerenveners de bovenliggende partij. Met name van links kwam het gevaar. Max Faber had een hele kluif aan Bram Duijker. De lage voorzetten van de linksbuiten resulteerden niet in kansen, maar gevaarlijk waren ze zeker wel. Het centrale duo Valentijn van Laar ( weer top)en Ane Schaap ( ook weer top)  klaarden met lange halen de lucht in de zestien van keeper Nota. Slordig uitverdedigen leverde rechtsbuiten Bram Herder de gelegenheid om de kwaliteiten van Theo Nota te testen, laatstgenoemde tikte de bal over. Ook de defensie van de gasten lieten steekjes vallen, Dylan Drent kon niet profiteren.

Zeerobben doeltreffender

De tweede helft was nog amper begonnen of een hoge bal op de rand van het strafschopgebied werd door David van der Pol op fysieke wijze veroverd. Hij wist de verre hoek te vinden en dat betekende 1 – 0. Verdiend of niet, daar wordt niet naar gevraagd. In deze fase van de strijd bleek Zeerobben in staat de touwtjes in handen te nemen. Heerenveen drong wel aan, maar foutieve eindpasses leverden geen doelrijpe kansen op. De thuisclub verzuimde om verder afstand te nemen, dus bleef het bloedstollend spannend met een hoge balcirculatie, maar tot kansen kwamen beide teams niet. Dat gebeurde wel in de 77e minuut. Opnieuw balverlies in de Heerenveense defensie werd door David van der Pol op waarde ingeschat. Na goed doorzetten gaf hij een gave voorzet op de geheel vrijstaande Wesley Tankink deze knikte de 2 – 0 binnen. “Kat in bakkie” zou je zeggen, maar Heerenveen wist in de slotminuut toch de aansluitingstreffer te scoren, 2 – 1, in de rebound passeerde Bram Herder ? de sterk keepende Nota. Met een alles of niets offensief bleef de verdediging van Zeerobben eenvoudig overeind. Jay de Vries had zijn goede invalbeurt mogen bekronen met de 3 – 1 . Na een spectaculaire rush teisterde hij de lat boven doelman Roffel. Opgelucht werd het eindsignaal van de correct leidende referee Bas Nigro begroet.

Zeerobben blijft op gepaste afstand ( 5 punten ) Heerenveense Boys volgen

Zeerobben pakt belangrijke drie punten in een wedstrijd, die ook een andere afloop had kunnen hebben.  Het hoge tempo van beide kanten leverde naast soms mooie combinaties ook veel balverlies op. De toeschouwer die voor oogstrelend voetbal was gekomen zal teleurgesteld huiswaarts zijn gekeerd. In de Zeerobben gelederen werd de winst gekoesterd, de druiven voor de bezoekers waren op nieuw zuur. Volgende week naar Leeuwarden  met als tegenstander FVC.

Scoreverloop: 1 – 0 David van der Pol ( 47 m.); 2 – 0 Wesley Tankink ( 77 m.) ; 2 – 1 Bram Herder ? ( 89 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber; Valentijn van Laar; Ane Schaap; Joran van Kernebeek; Wesley Tankink; Patrick Amels; Godert Attema; David van der Pol; Dylan Drent ( 46 m. Jay de Vries ); Matts Bruining ( 64 m. Durk Ennema )

Foto’s: Frans Bode