ZEEROBBEN VERVOLGT OEFENCAMPAGNE THUIS TEGEN FC WOLVEGA

Zaterdag staat voor Zeerobben alweer de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het programma. Om 14.30 uur zal op het Oostersportpark worden afgetrapt tegen tweedeklasser FC Wolvega. Een interessante tegenstander, maar daarover later meer.

De eerste twee oefenwedstrijden die Zeerobben speelde, verliepen qua resultaat wel hetzelfde: verlies. Vorige week zaterdag kwam het tekort tegen hoofdklasser ONS Sneek en verloor met 1-7 en dinsdagavond ging het met 4-1 onderuit in en tegen zondag eersteklasser Jubbega. Maar qua veldspel en krachtsverhoudingen was het verschil tussen beide potjes wel groot.
De wedstrijd tegen ONS kwam eigenlijk te vroeg voor Zeerobben. Voor ONS begint komend weekend al de competitie en zij lagen zichtbaar enkele weken voor op Zeerobben als het gaat om fitheid, scherpte en ritme, los van het uiteraard ook aanwezige klassenverschil. Zeerobben had nog maar 3 trainingen achter de kiezen en met ook nog eens enkele nieuwe spelers erbij, was het duidelijk zoeken naar hoe je ook alweer een voetbalwedstrijd speelt. Even leek Zeerobben daar het antwoord gevonden te hebben toen het na een snelle 0-2 achterstand enkele kansjes kreeg en via Jordy Torenbeek ook nog scoorde. In de fase dat die 1-2 stand op het scorebord stond bood Zeerobben goed tegenstand en leek er zelfs meer in te zitten. Maar dat bleek schijn, want toen ONS eenmaal de 1-3 wist te forceren liep het in de tweede helft ook vrij simpel uit naar 1-7. Een te grote uitslag misschien, maar geen man over boord. Het was misschien zelfs wel een mooie wake-up call: er moet nog heel wat werk verzet worden alvorens we klaar zijn voor de competitie.

Dinsdag tegen Jubbega was een heel ander verhaal. Zeerobben speelde goed, was dominant gedurende  het leeuwendeel van de wedstrijd, maar wist uit de vele halve en hele kansen slechts éénmaal te scoren (doelpunt Kris Feenstra). De 0-1 voorsprong was terecht en het leek wachten op meer. Maar Jubbega kwam middels een ongelukkig eigen doelpunt van Zeerobben op 1-1 en liep in de slotfase al counterend zelfs uit naar een 4-1 overwinning. Dat was dan in een fase dat het met slechts anderhalve fitte speler op de bank aan de wedstrijd begonnen Zeerobben vermoeid raakte en het niet meer kon belopen tegen de snelle spitsen die trainer Inne Schotanus van Jubbega nog binnen de lijnen kon brengen. “Het had ook wel 4-4 kunnen zijn”, concludeerde de oud trainer van Zeerobben na afloop. Dat had inderdaad gekund, maar wij dachten meer dat het ook wel 5-8 of zo had kunnen zijn.
Maar goed, belangrijker dan de scorebordjournalistiek was de conclusie dat Zeerobben gewoon goed veldspel had laten zien en zich presenteerde op een manier die perspectief biedt voor het vervolg.

Dat vervolg gaat dus zaterdag zijn in een thuiswedstrijd tegen FC Wolvega, als gezegd wel een interessante tegenstander. Het huidige FC Wolvega is namelijk de zaterdagse opvolging van beide vroegere takken “Wolvega zondag” en “Wolvega zaterdag”. Niet echt een fusieclub dus, maar feitelijk wel de samenvoeging van twee prestatieteams tot één zaterdagteam, met de ambitie om daarmee snel door te stoten naar het niveau waar Zeerobben reeds op acteert: de eerste klasse. In die zin is het dus een mooie graadmeter voor beide ploegen. Kan Wolvega zich meten met een eersteklasser en kan Zeerobben het thuispubliek laten zien dat het voortgang boekt in de voorbereiding op de beker- en competitiewedstrijden die eraan zitten te komen?
Vakanties, blessures, kaatsen en andere omstandigheden maken dat Zeerobben nog steeds niet met de volledige groep kan trainen en spelen, dus is het allemaal nog best een beetje lastig qua voorbereiding. Wie nieuwsgierig is om te zien hoe dat uitpakt is om 14.30 uur welkom op het Oostersportpark. Publiek welkom, kantine open, maar hou je aan Coronaregels.