Zeerobben versus Broekster Boys : spannend tot de laatste minuut

Wat kun je over een nul-nul-wedstrijd schrijven ? Weinig kansen  en sterk keeperswerk, met hard werkende teams. De flair van de vorige duels ontbrak en misschien kwam dat wel, omdat de Damwâldsters  vanuit een sterke defensief blok hun kansen via snelle omschakelingen kregen en Zeerobben de creatieve inspiratie ontbeerde om de wedstrijd te beslissen.

Evenwicht 

Zeerobben nam het initiatief maar wist nauwelijks mogelijkheden te creëren. De speldenprikken van de Broek waren voor Jacob de Vries ook niet verontrustend. Na twintig minuten kregen de groenwitten een kans om op voorsprong te komen. Tim Oosterbaan trok van de achterlijn voor op Godert Attema, aanname op de borst en in de doelmond gewipt alwaar Yander Zandbergen koppend leek te scoren, maar keeper Terlouw tikte de bal via de lat corner. Patrick Amels kogelde in kansrijke positie over. De beide partijen hielden elkaar in evenwicht, met een licht overwicht van de thuisclub. De laatste kans van de eerste helft kwam op naam van Delachance Sabuni. Hij ontsnapte na balverlies richting De Vries. Tot twee keer toe voorkwam de wederom uitblinkende doelman een op dat ogenblik onverdiende achterstand.

Keepers houden de nul

Na de thee een zelfde spelbeeld. Beide defensies bleven baas op het veld. De aanvoer van achteruit was mondjesmaat, mede door slordig balverlies aan beide zijden. Hoogtepunt in deze fase was de flitsende combinatie tussen Sabuni ( uitblinker bij BB )en Hedger Hoekstra. Alleen voor Jacob de Vries moest Ruerd Kloosterman zijn meerdere in Zeerobben goalie erkennen. Na 20 minuten ook voor de gastheren een levensgrote kans. Via verschillende schijven belandde de bal binnen de zestien bij Dylan Drent, die verwoestende uithaalde, de bal spatte op de paal. De wissel Julian Zeinstra voor de lichtgeblesseerde Godert Attema en de aanpassing dientengevolge in de voorhoede zorgde wel voor onrust in de verdediging van Broekster Boys. Zeerobben ging op zoek naar de driepunten . Julian Zeinstra was de aangever op Drent, maar diens inzet belandde op de paal. De gasten kregen uit de rebound nog een kans, maar opnieuw was De Vries een sta in de weg. De druk op het vijandelijke doel nam wel in hevigheid toe, mede door het doorschuiven van Patrick Amels, resultaat leverde dat echter niet op, mede omdat Terlouw een pegel vlak onder de lat weg tikte. In de slotminuut nog even de billen samen knijpen bij een vrije trap rand strafschopgebied, na een gevaarlijke actie van Sabuni. Het bleef spannend tot de laatste minuut.

Goed gevoel 

Een voorzichtige conclusie: Broekster Boys was tevreden met een punt, Zeerobben  moest zich wel tevreden stellen met dat punt en hadden gezien de laatste fase wel gehoopt op meer. De spanning vergoedde veel en het spelpeil was niet altijd verheffend. Toch gingen de talrijke toeschouwers met een goed gevoel het weekend in. Volgende week maar weer en dan uit tegen Leeuwarder Zwaluwen.

Zeerobben : Jacob de Vries ; Brent de Groot ; Jordy Torenbeek ; Patrick Amels; Reinier van der Stap ; Adnan Jarjour ; Dylan Drent ; Godert Attema ( Julian Zeinstra 75m. ); David van der Pol; Yander Zandbergen; Tim Oosterbaan