Zeerobben vergeet te scoren

Was de wedstrijd over het geheel genomen in evenwicht met kansen aan beide zijden. De winnaar van deze middag kreeg na een half uur het winnende doelpunt cadeau. De thuisclub heeft er alles aangedaan om de stand in ieder geval gelijk te trekken. Dan huist er het gevaar om bij uitvallen nog meer om de oren te krijgen. Maar net als Zeerobben was FVC niet in staat de geboden kansen te verzilveren, dus bleef het bij deze ene goal.

Kadootje

De eerste kans was voor David van der Pol. Op een diep gespeelde pass raakte de spits de ba verkeerd, kans weg. Hierna was de beurt aan de Leeuwarders. Knoeiwerk op het middenveld gaf de voorhoede van de tegenstander de mogelijkheid om de score te openen. Gelukkig was het centrale duo Van Laar en Van der Veen attent en neutraliseerden deze mogelijkheid. Na 23 minuten leek Zeerobben op voorsprong te komen. Ane Schaap onderbrak de opbouw van FVC en plaatste Brent de Groot vrij voor doelman Jochem de Haas, die bleek een onneembare sta-in-de-weg te zijn. Ook in de zestien van Theo Nota ontstonden mogelijkheden, maar de verdediging greep ook hier goed in. Matts Bruining ging goed door, hij vond de Haas op zijn pad. Een te zachte terugspeelbal van Max Faber werd opgepikt door Leon Faber. Laatste genoemde pakte het kadootje kundig uit en dus vanuit het niets 0 – 1. Balverlies op het middenveld stelde de defensie opnieuw voor problemen, Patrick van der Veen voorkwam erger. In de slotfase kreeg Durk Ennema nog een kansje na een combinatie van David en Max op rechts, zijn inzet werd geblokt.

Pech

Uitgerust namen de groenwitten wederom het heft in handen. Ennema bracht David van der Pol vrij voor de keeper, over geschoten. FVC kreeg na foutief aanspelen naar Ane Schaap een uitgelezen mogelijkheid, gelukkig verknoeiden de voorwaartsen deze. Na een kwartier anticipeerde Durk Ennema adequaat op een tikje terug. De Haas bleef de baas. De druk op het doel van de gasten nam toe. Zo ook de kansen. Matts Bruining over en Max Faber na een solo vanaf de zestien op de paal. De rebound werd rakelings naast geschoten door David van der Pol. In de omschakeling had FVC de wedstrijd een aantal keren op slot kunnen gooien, de uitwerking liet daarin te wensen over. Gelukkig wel. Met nog tien minuten te spelen constateerde de goed leidende Ed Blom hands op de rand strafschopgebied. Jordy Torenbeek plaatste de bal in het doelgebied, weggekopt. Max Faber stuurde Durk Ennema de diepte in, diens voorzet werd net weggetikt voordat David de gelijkmaker kon binnenglijden. Zeerobben kreeg niets in een alles-of-niets verhaal.

Soms te veel soms te weinig

 Vanuit een sterke verdediging opererend FVC, na de 0 – 1, konden de Harlingers daarin geen bres vinden. Het gevaar om vanuit een counter op grotere achterstand te komen bleef aanwezig. In deze wedstrijd had Zeerobben niet het geluk van vorige week. Dat duel leverde onverwachts nog drie punten op, nu dus nul. Uit de laatste twee partijen hadden de daarin eventueel verdiende gelijke spelen maar twee punten opgeleverd. Zo gerekend toch één winstpuntje. Volgende week geen competitie, 28 oktober naar Berlikum.

Scoreverloop : 0 – 1 Leon Faber ( 33 m.)

Foto’s: Frans Bode