Zeerobben vergeet de wedstrijd in het slot te gooien

De verdiende gelijkmaker bleef uit in de slotfase en zodoende gingen de Harlingers met de drie punten naar huis. Dit scenario doet denken aan de wedstrijd in Harlingen. Met dit verschil, dat FVC toen met de winst ervandoor ging, terwijl ook toen een gelijkspel de verhoudingen hadden weergegeven.  Positief bekeken verdienden  beide teams in feite uit twee duels 3 punten, toch 1 punt meer dan de eigenlijk verdiende twee keer gelijk. Om aan te geven hoe klein de verschillen zijn in de tweede klasse K.

Zeerobben effectief

Het eerste gevaar kwam van de thuisclub. Vanaf links een scherpe voorzet, voordat Marc Machiela aan het werk werd gezet plukte Theo Nota de bal uit de lucht. De eerste de beste serieuze aanval van de bezoekers leverde al wel resultaat op. Patrick Amels stuurde David van der Pol de diepte in, hij verwerkte de pass tot een gave voorzet op Matts Bruining die simpel binnen tikte, 0 – 1 . FVC probeerde onder de druk vandaan te voetballen, maar de passing was niet zuiver . Een kopbal over  uit een corner was het enige wapenfeit van de gastheren. Op fysieke inzet veroverde David van der Pol de bal, helaas het ontstane overtal werd niet goed uitgespeeld. De wedstrijd werd harder en scheidsrechter de Graaf moest binnen vijf minuten 1 keer geel voor Zeerobben en 2 geel voor FVC uitdelen. Een verre uittrap van Theo Nota werd goed aangenomen door David. Een breedte pass op Max Faber leverde in eerste instantie een schietkans op voor Godert Attema, deze werd nog gepareerd Jochem de Haas. De omhoog geschoten bal werd opnieuw door Matts Bruining op waarde geschat. Ongehinderd kon hij de 0 – 2 binnen kopen. Zeerobben leek de marge te vergroten na weer een diepe pass op Max Faber van Patrick Amels. Godert Attema werd de kans gegund, zijn inzet werd uitstekend gepareerd door doelman de Haas.

Toch weer spannend

Meteen na rust liet FVC van zich horen, Mick Reitsma schoot rakelings voor langs. Na tien minuten kreeg David van der Pol een grote kans aangeboden door Patrick van der Veen. De keeper stompte de bal uit het doel voor de voeten van Van der Pol, deze 100% kans ging net naast. Hier had  het duel eigenlijk in het slot gegooid moeten worden. FVC begreep, dat er nog wel wat te halen viel en ging voortvarend in de aanval. Spits Machiela had de aansluitingstreffer op de schoen, Nota stond zijn mannetje en redde met zijn voet. In de omschakeling soleerde Godert Attema dwars door de Leeuwarder gelederen, zijn pass leek via David bij Matts Bruining terecht te komen, net op tijd onderschept. Aan de andere kant werd Kylian Medema de diepte ingestuurd, Machiela verslikte zich in deze grote mogelijkheid alleen voor Theo Nota. Kort hierop was het wel raak. Opnieuw vanaf rechts door Medema een mooie voorzet over iedereen heen, maar niet over Leon Faber die fraai tegendraads de 1 – 2 binnenkopte. Met nog ruim een kwartier te spelen was dus nog alles mogelijk. De ontstane ruimte op het middenveld, omdat FVC alles of niets speelde, leverde Zeerobben een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong weer te vergroten. Attema lanceerde Jay de Vries, zijn inzet werd gestuit door de prima doelman van FVC. Kort voor het einde toch nog een kans voor Leon Faber van FVC . Tot opluchting van de groenwitten net naast geschoten. De prima leidende referee De Graaf vond het na 5 minuten blessuretijd welletjes. Zeerobben vond dat niet erg.

Het zit even mee

Onnodig liet Zeerobben de Leeuwarders nog dichtbij  komen. De druk op het doel van Theo Nota leverde niet meer dan een aansluitingstreffer op. De voorwaartsen van de Harlingers sprongen slordig om met hun grote kansen in de tweede helft en dus bleef het tot de laatste seconde nog spannend. Maar dat is niet een nieuw fenomeen in de duels in de deze klasse. Tot twee keer toe, zie ook vorige week, stond Zeerobben aan de winnende kant. Dan zit het even mee en staan ze weer op plek twee.

Scoreverloop : 0 – 1 Matts Bruining ( 10 m.); 0 – 2 Bruining ( 40 m.); 1 – 2 Leon Faber ( 72 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Valentijn van Laar ( 80 m. Quiten Warmerdam); Ane Schaap; Max Faber ( 74 m. Jay de Vries); Patrick Amels; Wesley Tankink; David van der Pol; Patrick van der Veen; Godert Attema; Matts Bruining; Joran van Kernebeek

Foto’s: Bert Drent