Zeerobben op het tandvlees langs VVI

Tegen een stugge ploeg als VVI moet je tot de laatste seconde alert blijven om de drie punten thuis te houden. Dat de winst voor de gastheren verdiend was, zeker gezien de gecreëerde kansen, daarover waren vriend en vijand het wel eens. Maar Oh, oh, wat waren de laatste minuten spannend. Louter en alleen, omdat Zeerobben het na liet verder afstand te nemen.

Gelijkwaardig

Een flitsend begin van de groenwitten. Al na twee minuten kopte Durk Ennema slim door op David van der Pol, diens crosspass bereikte Matts Bruining koelbloedig leek hij de 1 – 0 aan te tekenen. Helaas buitenspel. Het spel golfde hierna op en neer zonder noemenswaardige momenten.Er was sprake van evenwicht. De eerste echte kans was voor de bezoekers. Op een diepe bal anticipeerde de linksbuiten van VVI beter. Hij kapte Theo Nota uit en vanuit een moeilijke hoek schoot hij binnen, Jordy Torenbeek was net op tijd om een doelpunt te voorkomen. Aan de andere kant excelleerde keeper Jelsma op een vrije kans van Durk Ennema. Na een half uur leek de spits van de gasten uit Idskenhuizen de score te openen, rakelings voorlangs. In een rommelige fase van beide kanten leek de eerste helft zich naar een einde te slepen, met 0 – 0 als ruststand. Toch waren de slotminuten voor Zeerobben. Een spervuur van schoten werd gepareerd door de sterke defensie. Dus toch de brilstand. Maar het beloofde wel wat voor de tweede helft.

Loon naar werken

De druk van voor rust vond een vervolg in de tweede helft. Durk Ennema plaatste de bal over de hele op Matts Bruining. Hij nam de bal aan, maar daardoor kreeg Jelsma de kans om te redden. Kort hierop een breedte pass van Van der Pol op Patrick van der Veen, zijn schot ging net over. Matts Bruining ontdeed zich slim van zijn directe tegenstander en passte op David van der Pol, hij speelde zich knap vrij maar weer was de keeper een sta-in-de-weg. In de counter waren de oranjehemden gevaarlijk, maar de mogelijkheden werd niet benut. Een parade van Max Faber over het hele veld bood de kans aan Ennema. Opnieuw kreeg Jelsma de vuisten er tegenaan. Het zocht om een doelpuntje voor de thuisclub. Was de paal eerst nog het obstakel op weg naar een voorsprong, nadat Durk Ennema de bal ontfutselde van een VVI speler, in de 65e minuut ontdeed Wesley Tankink zich van een opponent en combineerde soepel Patrick van der Veen. Durk Ennema was het eindstation, hij manoeuvreerde zich vrij op de zestien een koos de vrije hoek, 1 – 0. VVI verzette de bakens en probeerde de druk op te voeren, grote kansen leverde dat niet op. Met nog een kwartier op de klok leek Ennema alsnog de marge te vergroten. De keeper wist ook deze inzet te keren. In de slotfase een alles-of-niets offensief. Het werd dus niets voor VVI, omdat Valentijn van Laar in de 90e minuut op de doellijn redde nadat Theo Nota was uitgespeeld. Met een zucht van opluchting werd het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Van Eijden ontvangen en bewogen de vele toeschouwers zich naar de warme kantine.

Familiebedrijf Smeding Groenten en Fruit verlengt sponsorcontract

Zo rond 18.00 uur maakte opperspreekstalmeester Wiebe Attema in de kantine bekend, dat Smeding Groenten en Fruit, al jaren de hoofdsponsor, deze lange periode verlengde met nog eens 3 jaar. Sjaak Smeding, Sibo en Rinnie Smeding waren niet aanwezig, benadrukte dat Zeerobben als familieclub dezelfde sportieve waarden vertegenwoordigt, die het familiebedrijf Smeding onderschrijft.

Op karakter

Zeerobben doet goede zaken en meldt zich bij de kopgroep in de tweede klasse K met 12 punten uit 6. Met karaktervoetbal werd de verdiende overwinning over de eindstreep getrokken. VVI zo bleek al weer, is een moeilijk te nemen hindernis voor Zeerobben. Degelijke verdediging en veel lopers op het middenveld bij VVI maakten, dat het duel tot het einde spannend bleef. Op het middenveld van Zeerobben heersten Tankink, Van der Veen en Schaap en bedienden de snelle voorhoede. Pech voor de gastheren, dat doelman Jelle Jelsma in bloedvorm verkeerde, anders was de score verder opgelopen. Volgende week naar Bolsward, maar weer eens zien.

Scoreverloop: 1 – 0 Durk Ennema ( 65 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber; Valentijn van Laar; Jordy Torenbeek; Joran van Kernebeek; Ane Schaap( 84 m Godert Attema); David van der Pol; Durk Ennema ( 88 m Brent de Groot); Wesley Tankin; Patrick van der Veen; Matts Bruining

Foto’s: Frans Bode