Zeerobben ontvangt een getergd Drachtster Boys

Drachtster Boys, zaterdag tegenstander van Zeerobben op het Oostersportpark, trok vorig weekend volop aandacht van de regionale sportpers. Logisch, want de resultaten vallen tot nu toe tegen en vorige week werd trainer Hans van der Ploeg op non-actief gezet. En dus trokken verslaggevers van de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad in colonne naar de wedstrijd tussen Drachtster Boys en Balk. Misschien kwamen ze voor sappige verhalen, misschien ook om getuige te zijn van een schokeffect. Dat eerste viel wel wat mee.

Drachtster Boys is een nette club en afgezien wat verklaarbare onvrede en onzekerheid binnen de selectie viel het met die verhalen wel wat mee. Wat voor de Drachtsters tegen viel was het gehoopte schokeffect. Balk won met 1-3 en pakte zo de eerste driepunter van het seizoen, Drachtster Boys met een nog steeds volle gifbeker achterlatend.

En die gifbeker gaat zaterdag ongetwijfeld mee in de bus naar Harlingen voor het treffen met Zeerobben, net zoals overigens de deze week als opvolger van Hans van der Ploeg aangestelde nieuwe trainer Luutzen Nijboer. De Drachtsters zullen getergd zijn (en anders maakt Nijboer hen dat wel) en op zoek naar revanche en eerherstel om zo die beker toch eens kwijt te raken. En gezien de kwaliteiten die de selectie van de vooraf als één van de titelkandidaten bestemde ploeg herbergt, zal dat er natuurlijk best wel een keer van komen.

Voor Zeerobben is het zaak dat moment nog een keer uit te stellen. Zeerobben verloor nog niet dit seizoen, maar raakte anderzijds wel 6 punten kwijt door de laatste drie duels gelijk te spelen. Tegen het sterke PKC kon je dat nauwelijks puntverlies noemen, maar de weken daarvoor tegen Broekster Boys en Leeuwarder Zwaluwen lag dat anders. Het hoort bij het groeiproces van de groep waarover Zeerobben beschikt, zullen we maar denken. Feit is wel dat Zeerobben na die drie gelijke spelen wel weer eens toe is aan de driepunter. En dat zou dan ten koste moeten gaan van Drachtster Boys. Wat Zeerobben betreft moet het schokeffect bij de Drachtsters nog maar even met minimaal een week worden uitgesteld. Daartoe zal het gevaarlijke aanvalsduo Rob Schokker (what’s in a name?) en Robin Zuidema aan banden moeten worden gelegd. En verder? Uitgaan van eigen kracht, want die heeft Zeerobben immers ook.

Komt dat zien, zaterdagmiddag 15.00 uur op het Oostersportpark.

Het programma voor de eerste klasse E:

  • Zeerobben – Drachtster Boys
  • Winsum – Pelikaan S
  • PKC ’83 – Oranje Nassau
  • Leeuwarder Zwaluwen – Groningen
  • Balk – Blauw Wit ‘34
  • Broekster Boys – Noordscheschut
  • SVI – d’ Olde Veste ‘54