Zeerobben met vechtvoetbal langs Balk

Daar waar Balk patent op leek te hebben namelijk strijdlust, kregen ze van Zeerobben een koekje van eigen deeg. In het verleden liet de thuisclub vaak de punten aan de tegenstander. Er is iets veranderd binnen de selectie van trainers Zandink/Janssen. Waarschijnlijk ? wat kwaliteit ingeleverd, maar daarvoor kwam de vechtlust om een goed resultaat neer te zetten als compensatie. Zo werkt het in de psychologie van voetballers. Dan maar een stapje harder. En kwaliteit blijft toch nog de basis, hoewel daar deze middag weinig van terug te zien was.

In evenwicht

In een gelijk opgaande strijd, bepaald door de angst om schade op te lopen, werd al duidelijk dat we voor mooi voetbal vandaag aan het verkeerde adres waren. Fout op fout aan beide zijden, maar bloed vloeide er nog niet. De grootste kans was voor de gastheren, na 12 minuten werd Dylan Drent de diepte ingestuurd. Zijn voorzet belandde in de voeten van Godert Attema, pech want keeper Zijlstra stond op de juiste plek om de inzet te pareren. Een kwartier later kreeg Balk een mooie kans uit een corner. De harde kopbal van Jan Harm de Jong werd spectaculair door Jacob de Vries naast getikt. Vijf minuten voor rust leek Balk toch op voorsprong te komen. De goed leidende scheidsrechter Baar constateerde een overtreding binnen de zestien en wees gedecideerd naar de penaltystip. Aanvoerder Johan Geertsma schoot keihard op de paal. Uit de afvallende bal kwam een gave voorzet van rechts. Johan Lyklema kopt net over de kruising. Zeerobben kwam goed weg.

Vroege voorsprong kwam niet meer in gevaar

Net zoals in de voorgaande partij kwamen de Harlingers binnen vijf minuten na de thee op een 1 – 0 voorsprong. Matts Bruining goochelde in het strafschopgebied, maar kon geen gaatje vinden. Slim teruggelegd op de zestien naar Godert Attema, die hard en laag de doelman Zijlstra kansloos liet. Het duel mondde uit in een ware degradatiewedstrijd met fouten over en weer en harde acties. Een daarvan op Godert Attema kon volgens referee Baar echt niet door de beugel, rood voor de betreffende speler. Balk probeerde het nog wel, maar was eigenlijk als een tandeloze tijger. Wel brullen, maar niet door bijten. Zeerobben kreeg nog wat mogelijkheden in de omschakeling en de opnieuw goed ingevallen zestienjarige Thomas Zeilmaker deed wel van zich spreken. Helaas voor hem en Zeerobben zonder succes. Het eindsignaal werd met gejuich begroet, niet zo onlogisch met uit de laatste 2 wedstrijden de zo broodnodige 6 punten.

Karakter

Het lek mag dan misschien nog niet boven zijn, het is al wel gedicht, aldus trainer Berry Zadink. Op karakter naar de drie punten, met werkvoetbal. Een kniesoor, die in deze fase van de competitie daarover valt. Een compliment naar het hele team is dan ook op zijn plaats. Volgende week krijgt Zeerobben Blauw Wit ’34 op bezoek, dat verrassend thuis met 0 – 2 tegen Leeuwarder Zwaluwen de boot in ging.

Zeerobben : Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek, Adnan Jarjour ( 65 m. Armando Zwart ); Roan Hein Joostema; Albert Beuker; Dylan Drent; Matts Bruining( 65 m. Marijn Helfferich); Marcel Visser; Godert Attema ( 78 m. Thomas Zeilmaker); Anne Schaap;

Scoreverloop : 1 – 0 ( 48m. Godert Attema)

 

Foto’s: Frans Bode