Zeerobben met kater tegen “lucky “ Pelikaan S

Met name in de tweede helft oppermachtig voetballend Zeerobben verliest in de slot minuten toch nog twee punten tegen slim Pelikaan S. De wedstrijd uitspelen en dan drie punten bijschrijven, dat had het scenario moeten zijn. Maar ten opzichte van dit scenario, zorgde de harde ( misschien te verwachten )werkelijkheid  voor een desillusie. Niet voor de eerste keer bracht de slotfase de opponent uit Groningen het gestolen puntje. Door de omstandigheden horend bij zo’n eind van deze wedstrijd, lieten de groen witten zich meeslepen in de hectiek, resulterend in een stortvloed van kaarten aan beide zijden en onrust in het spel, wat in de kaart speelde van de tegenstander, die met een lucky goal toch nog een punt pakte.

Ongelukkig op achterstand

Het eerste kwartier viel er weinig te beleven. Voorzichtig aftasten en veel breed spel. Na een goed opgezette aanval door het centrum leek Zeerobben de score te openen. Jammer genoeg werd David van der Pol onderuit geschoffeld op de zestien, toen hij vrij op weg  was om de  1 – 0 te laten aantekenen. Waar iedereen rood verwachtte, had referee Tyler het anders gezien. Hij volstond met geel en een vrije trap, die niets opleverde. Kort hierop een waarschuwingsschot van Pelikaan S , rakelings voorlangs. Uit het niets kwamen de gasten dan toch op voorsprong. Een voorzet over links werd door Armando Zwart op ongelukkige wijze achter Jacob de Vries getikt. Een identieke aanval, maar nu van de gastheren had beter lot verdiend. Yander Zandbergen liet de voorzet van Brent de Groot over zijn schoen lopen. Zeerobben naarstig op zoek naar de gelijkmaker ontbrak het aan geluk om het beslissende laatste tikje te geven, de mogelijkheden waren er wel.

Sterke tweede helft

Na inspirerende peptalk in de pauze, lieten de Harlingers zien beslist niet onder te doen voor de medekoploper uit de eerste klasse E. Sterker nog, de groenwitten legden hun opponent de wil op. En het was dan ook een kwestie van tijd dat ze langszij zouden komen.  Uit een afgeslagen corner pikte Tim Oosterbaan de afvallende bal op een plaatste het kleinood op de kruin van Patrick Amels. 

En dat is honderd voor spits David van der Pol

Richting doel koppende nam David van der Pol de bal met zijn lichaam mee langs de doelman, verdiend 1 – 1. Het was weliswaar niet zijn mooiste doelpunt, maar het was heel belangrijk en zeker memorabele vanwege het feit, dat dit zijn 100 ste doelpunt was voor de hoofdmacht.

Winst voor het grijpen

 De belegering hield aan en het was niet verwonderlijk, dat na een uur spelen de 2 – 1 op het scorebord verscheen. Een grandioze crosspass van Patrick Amels werd op waarde geschat door Armando Zwart. Zijn aanname en gave voorzet werd door Jeffrey Draaisma keurig binnengetikt. De 3 – 1 lag meer voor de hand, zeker toen Zeerobben tegenover tien man kwam te staan na twee keer geel .  Draaisma bediende Tim Oosterbaan en zijn voorzet werd net voordat David  gevaarlijk kon worden weggeplukt door keeper Harmsma. De druk op de defensie van de Oostwolders bleef, echt gevaarlijk werden ze niet meer. Bij corners en vrije trappen van de Groningers bleven de groenwitten  de baas, mede door degelijk vuistwerk van Jacob de Vries. Tot één minuut voor de officiële  leek er niets aan de hand en rekenden de talrijke supporters zich al rijk. Uit een corner had De Vries de bal al in zijn bezit, maar op onfortuinlijke wijze glipte de bal over zijn handen alsnog in het doel. In de extra-tijd probeerde de thuisclub het nog wel, resultaat bleef uit.

Trainingskamp Gerona bewijst zijn waarde

Het is niet de eerste keer, dat Zeerobben met de haven in zicht punten inlevert. Die kunnen je duur komen te staan in het vervolg van deze knotsgekke competitie, waarin geen pijl valt  trekken op de resultaten. Toch geeft ook deze partij weer aan, dat de Harlingers niet onder doen voor welke tegenstander dan ook. Met terugkeer van Patrick Amels en na langdurige revalidatie Marcel Visser mogen we de hoop koesteren, dat het de mannen van trainers Postma en Janssen zal lukken zich te handhaven in deze boeiende eerste klasse E. Het trainingskamp in Gerona heeft in de afgelopen 3 duels zijn waarde bewezen, gezien de onvoorwaardelijke inzet en het goede voetbal. Volgende week de uiterst belangrijke uitwedstrijd tegen PKC, dat 6 punten minder heeft en verdienstelijk gelijkspeelt in Groningen tegen Oranje  Nassau G.

Scoreverloop : 0 – 1 ( 30 m. e.d. Zwart ); 1 – 1 ( 57 m. David van der Pol ); 2 – 1 ( 60 m. Jeffrey Draaisma); 2 – 2 ( 89 m. e.d. De Vries )

Zeerobben : Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Patrick Amels ; Armando Zwart ; Tim Oosterbaan; Koen Attema; Adnan Jarjour ; Yander Zandbergen ( 70 m. Marcel Visser ) ; Higor da Silva ( 46 m. Jeffrey Draaisma); David van der Pol

 

Foto’s: Frans Bode