Zeerobben – LAC Frisia   1 – 2 ( bekervoorronde)

Zeerobben stelt teleur

De opmaat van de vorige wedstrijden vond tegen het Leeuwarder Frisia geen vervolg. Al leek het in de eerste tien minuten er niet op, dat dit een moeilijke klus zou worden. Maar de taaie hoofdstedelingen beten zich vast in het matig verwerend Zeerobben. Zij wonnen dan ook verdiend en doen weer mee om het bereiken van de knock-out fase.

Scherpte ontbrak

Zeerobben startte uitstekend met agressief de tegenstander opjagen. Dit resulteerde dan ook in twee enorme kansen, die helaas niet benut werden. Frisia deed dat beter, want voor het eerst in de zestien van de tegenstander was het meteen raak. De rechtsbuiten schoot snoeihard in het dak van het doel, 0 – 1 na 8 minuten. De Harlingers rechtten de rug en togen enthousiast naar voren, maar daar aangekomen ontbrak het laatste, noodzakelijke tikje, of de keeper in samenwerking met zijn verdediging hield gemakkelijk stand. Durk Ennema was nog het dichtst bij de gelijkmaker, zijn kopbal belandde in de handen van de keeper. Na een korte drinkpauze kwam dan toch de verdiende gelijkmaker. Marcel Visser stuurde Durk Ennema de diepte in en Durk maakte met een harde geplaatste schuiver 1 – 1 . Zeerobben drong aan, maar zag telkens de tegenstander als struikelblok opduiken. Bij een incidentele uitval was de defensie van Zeerobben paraat.

Zeerobben laat zich verrassen

Waar de meeste supporters van de thuisclub verwachtte, dat de gastheren de wedstrijd wel naar zich toe zouden trekken, gebeurde eigenlijk het omgekeerde. Frisia kreeg twee dotten van kansen, maar het vizier stond niet op scherp, gelukkig voor de groenwitten. Ook Zeerobben liet zich voorin zien, maar ook hier ontbrak nog de scherpte. Een miscommunicatie achterin zorgde voor de 1 – 2 , de spits van Frisia was net iets feller. Zeerobben probeerde het nog wel, er werd nog flink gewisseld. Helaas leverde dit weinig rendement op. Over en weer waren er nog wel kansen, maar het bleef bij deze 1 – 2 nederlaag.

Genoeg leermomenten heeft deze uitslag in ieder geval opgeleverd. Oppakken wat wel goed ging en volgende week thuis tegen FVC de zaken recht trekken.

Score : 0 – 1 ( 8. min  ??); 1 – 1( 24 min. Durk Ennema) ; 1 – 2 ( 72 min. ??)

Zeerobben : Theo Nota; Jordy Torenbeek; Brent de Groot; Stijn Schakenbos ( 46 m. Max Faber); Marcel Visser; Lùtsen Smits ( 65 m. Ane Schaap); Mick van de Kolk ( 65 m. Cyrus Boerman);  David van der Pol; Sten Goïnga (70 m. Valentijn van der Laar); Durk Ennema ( 70 m. Godert Attema); Noah Redda

 

Foto’s: Frans Bode