Zeerobben laat zich aftroeven

Bijzonder krachten kwamen er bij  Leovardia los. We zullen onze huid duur verkopen tegen de koploper hebben ze in Leeuwarden gedacht. En dat heeft Zeerobben geweten. In een rommelig duel kwamen de groenwitten nauwelijks toe aan een fatsoenlijke opbouw. Onherkenbaar in vergelijking met vorig week tegen SWZ. De verdienste van een fel Leovardia, er valt dan ook niets af te dingen van deze overwinning.

Vroeg op achterstand

De wedstrijd was koud begonnen, of de Harlingers zagen al tegen een achterstand aan. Een fraaie vrije trap 15 meter over de middellijn van aanvoerder Patrick Klijn belandde voor de voeten van Kalvin Robert zonder aarzeling prikte hij de 1 – 0 binnen voor de thuisclub. Zeerobben probeerde wel de bakens te verzetten, maar het duurde tot de 20e  minuut voordat Zeerobben in de persoon van David van der Pol een kans aangeboden kreeg door slecht uitverdedigen. De vrije schietkans ging roemloos voorlangs. Aan de andere kant verraste Sentley S. Jago zijn directe tegenstander en stoomde de zestien binnen. Theo Nota dreef hem naar de zijkant ,de grote kans werd ternauwernood door Jordy Torenbeek teniet gedaan. De daaruit voortvloeiende corner leverde de nodige problemen op. Gelukkig zorgde Jordy Torenbeek met een ferme trap voor lucht. Zeerobben had het duidelijk moeilijk met de instelling van de tegenstander.

Zeerobben onmachtig

Je zou verwachten, dat door tactische omzettingen Zeerobben de  weg naar het doel gemakkelijker zou vinden. Het gevaar kwam echter opnieuw van de Leeuwarders. Na een goede aanval over rechts kreeg Kai Hofstra op de zestien een vrije schiet kans, over. Na een uur moest Theo Nota al zijn talenten tonen op een inzet van Sentley . Een opleving van de gasten leverde Matts Bruining een dot van een kans op, alleen op keeper Mohite af kon hij het niet af maken. Uit een corner van Wesley Tankink wist Valentijn van Laar van dichtbij de doelman ook niet te passeren. Kort hierop hielden de gastheren met kunst en vliegwerk de nul in een hectische fase in de doelmond. Het zocht om de gelijkmaker, maar de kansen waren wel aan de andere kant. Uitblinker Sentley St. Jago zette van rechts af voor en Martin Jager knalde binnen. Scheidsrechter Jeroen Zijl had echter buitenspel geconstateerd. Even later een zelfde situatie, maar nu verspeelde Jager de bal. Het gevaar kwam opnieuw van rechts. Deze keer besloot Sentley het zelf maar te doen, in de verre hoek liet hij Nota kansloos, 2 – 0 de genadeklap voor de bezoekers.

Kan alleen maar beter

In de slechtste wedstrijd tot nu toe werden de groenwitten afgetroefd door een feller Leovardia. De overwinning was dan ook dik verdiend. Weer lukte het de groen witte brigade van trainer Konings en ass. trainer Janssen niet om van Leovardia te winnen. ze wordt zo langzamerhand een “Angstgegner”. Volgende week de start van returns. Stiens komt op bezoek, de 1 – 4 winst in Stiens maakte indruk, maar revanche ligt op de loer.

Scoreverloop: 1 – 0 Kalvin Robert ( 2 m.); 2 – 0 Sentley St.Jago ( 83 m.)

Zeerobben : Theo Nota;  Max Faber; Jordy Torenbeek; Valentijn van Laar ( 75 m. Patrick Amels); Joran van Kernebeek; Ane Schaap ( 46 m. Wesley Tankink ); Patrick van der Veen; Brent de Groot; Matts Bruining ( 71 m. Dylan Drent ); Godert Attema; David van der Pol

Foto’s : Bert Drent