Zeerobben laat Stiens in de 2e helft  terug komen

Zeerobben – sc Stiens    2 – 2  ( voorronde beker )

De wedstrijd, die eigenlijk geen waarde heeft voor de “knock out “fase, maar wel zoveel waarde heeft om na afloop de bovenste plek in de poule te realiseren. Beide teams hadden de zo sterk mogelijke equipe opgesteld, rekening houdend met lichte kwetsuren van bepaalde spelers. Een sprankelende eerste helft werd gevolgd door een beduidend mindere tweede helft, waarin uiteindelijk de punten gedeeld werden en Stiens de morele winnaar werd met een beter doelsaldo.

Zeerobben effectiever

Overrompelende eerste minuten met levensgrote kansen aan beide zijden, maar nog geen doelpunten, mede dankzij een goede redding van good old Jacob de Vries. In de 8e minuut werd Dylan Drent in de diepte gestuurd, een harde, strakke voorzet was aan David van der Pol besteed 1 – 0. Uit het boekje. Stiens herpakte zich en was regelmatig gevaarlijk, maar steeds stond De Vries op de juiste plek. Vlak voor de rust kwam Zeerobben op bijna identieke wijze op 2 – 0 . Deze keer was David van der Pol de aangever en Cyrus Boerman prikte de bal achter doelman Van Schepen.

Sc Stiens verdiende meer

Het bleek een kwestie van tijd te zijn, dat Stiens de aansluitingstreffer maakte. Waar zowel Zeerobben als Stiens bleven wachten op het fluitsignaal voor buitenspel, kwam deze niet en Almer Hietkamp bedacht zich niet en dat betekende 2 – 1. Nog geen 10 minuten later was de zelfde  speler verantwoordelijk voor de gelijkmaker na twijfelachtig ingrijpen van de defensie. De bezoekers namen het heft in handen en wilden tegen de eerste klasser wel een overwinning behalen, terwijl Zeerobben het zo wel goed vond en de wedstrijd eenvoudig uit wilde spelen. De geboden kansen waren echter aan Stiens niet besteed. In de laatste minuut had Van der Pol op aangeven van Drent de winst nog op z’n schoen. Met een puntendeling kon iedereen vrede hebben.

Ander vaatje

Beide teams komen terecht in de koker voor de eindronde in de Beker en kunnen zich op maken voor de competitie start volgende week zaterdag. Hopelijk zullen de trainers Zandink en Janssen de ervaring van deze partij meenemen naar de strijd in Groningen tegen PKC’83. Er zal dan wel uit een ander “spreekwoordelijk vaatje” moeten worden getapt.

Scoreverloop: 1 – 0 ( 8 m. David van der Pol); 2 – 0 ( 43 m. Cyrus Boerman); 2 – 1 ( 52 m. Almer Hietkamp); 2 – 2 ( 61 m. Hietkamp)

Zeerobben : Jacob de Vries; Roan-Hein Joostema; Adnan Jarjour; Armando Zwart ( 60 m. Godert Attema); Brent de Groot; Ane Schaap; Kristian Feenstra ( 80 m. Lùtsen Smits); David van der Pol; Dylan Drent; Marijn Helfferich (60 m. Jordi Rakiman); Cyrus Boerman ( 80 m. Finn Oosterdijk);

Foto’s: Frans Bode