Zeerobben laat de kans op een vervolg in de beker liggen

Gezien het aantal uitgespeelde kansen verdiende Zeerobben het om de winst te pakken en daarmee een plaats in de knock-out fase van het bekertoernooi te bereiken. Helaas het mocht niet zo zijn. Een hardwerkende thuisclub mag zich alleen de gemiste kansen kwalijk nemen. Hoewel twee grote kansen in de tweede helft ook door de opponent om zeep werden geholpen.

Levendige eerste helft

De eerste kans kwam op naam van Matts Bruining op aangeven van de goed doorzettende Durk Ennema. Matts kreeg de bal niet goed onder controle. Max Faber voorkwam kort hierop een tegentreffer, uit een corner stond hij op de juiste plek om de bal uit de hoek te koppen. De op links goed op dreef zijnde Jay de Vries zorgde in de omschakeling voor een kans van één op één voor Ennema, keeper Jesse van Sermondt redde met de voet. Godert Attema denderde langs zijn tegenstanders en besloot te schieten ipv voor te geven. Halverwege opnieuw De Vries die in speelde op Durk Ennema, na een prima aanname belandde zijn schot op de paal. De rebound van Matts Bruining werd door de keeper gepareerd. Opnieuw had Ennema de pech, dat zijn kopbal uit een corner van Wesley Tankink enkele centimeters naast ging. Kansrijk was Zeerobben in de omschakeling, met drie tegen één was de pass op Ennema niet op maat. Voor de tweede maal was Max Faber ter plekke om de bal uit het doel te koppen na een corner. Het laatste wapenfeit voor de thee ontstond uit een vrije trap van Tankink, Durk Ennema zag zijn kopbal op de lat belanden.

Zeerobben vergeet de trekker over te halen

Energiek kwamen de groen witten uit de kleedkamer. Jay de Vries zorgde met zijn diepte passes op Ennema voor gevaar, tot scoren kwam de actieve spits echter niet. De Vries kwam net een teenlengte te kort op aangeven van Godert Attema. Twee uitbraken van de Snekers liepen voor de Harlingers goed af. Een combinatie van Patrick Amels en Durk Ennema leverde een 100 % kans op voor Godert, over. Kort hierna opnieuw een levensgrote kans nu voor Brent de Groot, het geluk zat Zeerobben niet mee. In een rommelige slotfase waren er onderlinge onnodige irritaties, die de wedstrijd ontsierden. De spanning was weliswaar groot, maar bij sommige spelers ontbrak het aan de zelfbeheersing. De scheidsrechter Beijert zag zich genoodzaakt om terecht enkele kaarten aan beide kanten uit te delen. De laatste kans was voor Patrick Amels, zijn volley verdween net over de lat.

Goed voetbal levert geen succes op

Een doelpuntloos gelijkspel kan zeker leiden tot een spannende confrontatie, waarbij je op het puntje van je stoel zit om te kijken wie de stap naar de knock-out fase mag zetten ( Bolsward verloor immers in de slotminuten van Jubbega met 3 – 5 en daardoor gaat LSC met Jubbega naar de volgende ronde) Toch is het, ondanks de teleurstelling, hoopgevend dat Zeerobben in deze wedstrijd qua voetbal en inzet een prima seizoenstart maakt. Volgende week in de competitie tegen Stiens deze groei maar een vervolg geven.

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber; Valentijn van Laar ( 80 m. Quinten Warmerdam); Patrick van der Ven; Jay de Vries ( 70 m. Patrick Amels); Godert Attema; Ane Schaap; Matts Bruing ( 46 m Brent de Groot); Joran van Kernebeek( 70 m Stijn Schakenbos); Wesley Tankink ; Durk Ennema

Foto’s: Frans Bode