Zeerobben JO17-1 pakt eerste competitieoverwinning in en tegen Bolsward

Na een moeizame start van de competitie met twee nederlagen tegen Workum en Stiens stond afgelopen zaterdag de uit-wedstrijd tegen Bolsward op het programma. Op papier bleek dit een lastige pot te worden want Bolsward stond voorafgaand aan de wedstrijd op een derde plek met een overwinning en een gelijkspel uit de eerste twee wedstrijden. Echter waren de mannen van jo 17-1 gebrand en vol zelfvertrouwen klaar voor de wedstrijd om hier dan eindelijk de eerste punten te pakken.

Om 12:30 werd er afgetrapt op sportpark Het bolwerk in Bolsward. De mannen van zeerobben begonnen sterk aan de wedstrijd. Het eerste kwartier was zeerobben de bovenliggende partij en bepaalden zij het tempo. Toch werden er weinig kansen gecreëerd mede dankzij de sterke verdediging van Bolsward. Zeerobben begon steeds meer aan te dringen en Bolsward werd steeds verder achteruit gedrongen. Zeerobben werd steeds gevaarlijker en door een goede voorzet van Jort die werd doorgekopt door Joran, kwam de bal voor de voeten van Björn jan die sneller reageerde dan de verdedigers en keeper en die scoorde na 25 minuten de 0-1 voor Zeerobben wat tot dusver volkomen terecht bleek te zijn. Na de goal zakte Zeerobben wat in en gaven ze Bolsward de mogelijkheid om op te bouwen. Bolsward, die tot dusver zeer zwak aan de wedstrijd waren begonnen, kwamen wat beter in de wedstrijd. Vlak voor de rust kwam Bolsward nog een keer naar voren met een lange bal op de grote spits die door Aldert over de zijlijn werd verwerkt. De ingooi werd snel genomen en Zeerobben stond niet goed opgesteld waardoor de rechtsbuiten van Bolsward vrij aan de bal kwam aan de zijlijn, die een pas binnendoor gaf op de spits die vrij kon schieten op goal. De bal werd in eerste instantie goed gepareerd door keeper Luca maar werd in tweede instantie in de rebound toch binnen getikt door de linksbuiten. De stand was weer gelijk en daarmee was het ook gelijk rust.

De mannen van Zeerobben baalden vanwege de tegengoal laat in de eerste helft en aan het spelbeeld te zien was dit ook zeer zeker een onnodige tegengoal want Zeerobben was de bovenliggende partij. De tweede helft begon en weer kwam Zeerobben sterk uit de kleedkamer en was scherper als Bolsward, maar tot dusver werd er nog weinig gecreëerd. In de 60ste minuut kwam Zeerobben naar voren, er werd een lange bal gegeven op linksbuiten Jens die de bal in een keer in de diepte gaf op Joran, die er op snelheid door was en die oog in oog met de keeper koelbloedig de 1 op 1 kans afrondde en de stand 1-2 werd. Na deze treffer ging Zeerobben in de verdediging en sleepte ze de overwinning eruit. De opluchting en blijdschap was groot bij de spelers en coach Sjouke jan. Al met al een verdiende overwinning met niet altijd even mooi voetbal maar toch met veel strijd en passie de 3 punten gepakt.