Zeerobben JO13-1 kan gewoon erg goed voetballen

Zaterdag 14 september was de laatste bekerwedstrijd voor de boys in de poule des doods. Maar liefst 3 van de 4 teams hadden nog kans op de poulewinst. LSC 1890 had de eerste 2 wedstrijden gewonnen van respectievelijk FVC en Bolsward en had een doelsaldo van +6. Zeerobben stond 2e met een doelsaldo van 0, FVC 3e met een doelsaldo van -3. Doel was dus om te winnen en minimaal met 3 goals verschil en dan nog waren ‘we’ afhankelijk wat FVC zou gaan doen tegen Bolsward die ook later speelden.

Om 8.45 uur mochten we al aftrappen. In Sneek waren 2 douches met warm water, dus het was erg druk in de box. Bart was afwezig vanwege een griep, Wietse vond dat Erwin dit potje wel in zijn eentje kon coachen en de aanwezige ouders vonden hun plek langs de lijn op het prachtige complex.
Zeerobben begon prima aan de wedstrijd.

Doordat LSC veel druk zette en probeerde op de helft van Zeerobben te spelen, kwam de ruimte achter hun verdediging te liggen waar de pijlsnelle aanvallers van JO13-1 doorgaans wel raad mee weten. Na 2 minuten al kreeg Niec de bal op eigen helft die Boyd de diepte in stuurde. Boyd was sneller dan zijn tegenstander en legde de bal breed op Nick die de bal hoog in het doel schoot, 0-1. LSC kwam iets beter in het spel, maar achterin werd niets weggegeven. Zowel Eise, Gijs, Dilaan, Sido en Brooklyn speelden een heel sterke wedstrijd en na de 0-1 was er een momentje dat aan een goal voor de Loenga Scharnegoutum Coalitie gedacht had kunnen worden, maar Riemer stond ook uitstekend te keepen. De creativiteit op het middenveld kwam van Niec, Hessel, Liam en Vincent en voorin stonden de razendsnelle spitsen Tristan, Nick, Boyd klaar om te scoren.

Toen Tristan in het veld kwam wisten de spelers van LSC nog niet hoe snel hij was, dat bleek na een terugspeelbal op de keeper waar Tristan nog wel een kans in zag, en de keeper ternauwernood de bal weg probeerde te trappen, maar via een mooie carambole belandde de bal in niemandsland waar Nick net iets eerder dan de kolossale laatste man van LSC de 0-2 binnen schoot. Mooie ruststand, nog maar 1x scoren en de 0 achterin houden en er was voldaan aan de opdracht.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Er spelen leuke voetballers bij LSC, maar zoals gezegd werd er heel sterk verdedigd. Toen Hessel Tristan de diepte instuurde kon laatstgenoemde met een bal in de kruising de 0-3 binnenschieten. Dit was het sein voor LSC om va banque te spelen, de reus achterin ging naar het middenveld, waardoor er nog meer ruimte kwam. Boyd kwam iets te laat bij de keeper na een diepe bal, maar de keeper kreeg de bal niet onder controle en Boyd kon met de bal naar het lege doel wandelen en de 0-4 maken. En Zeerobben bleef maar komen. Een prachtige voorzet van Boyd naar Nick werd met links aangenomen en in een beweging met links op doel geschoten, maar helaas ging deze bal net over.
Een corner van Liam draaide perfect naar binnen en belandde helaas op de paal, en nadat de bal half werd weggewerkt werd Niec onreglementair gestopt. Nick ging achter de bal staan en draaide hem schitterend hoog in het doel, 0-5. Dit was tevens de eindstand. LSC waren we voorbij in de stand en niet veel later bereikte het bericht ons dat FVC slechts 4-0 had gewonnen, waardoor Zeerobben de poule heeft gewonnen!!! Klasse, boys