Zeerobben JO12-2 herfstkampioen!

Na een reeks overwinningen stonden er nog twee wedstrijden op het programma om de herfstcompetitie af te sluiten voor Zeerobben JO12-2. Eerst de topper tegen grote concurrent Arum, en de week daarop de laatste wedstrijd tegen Sint Annaparochie.

Als eerste stond de topper tegen Arum op het programma. Arum en Zeerobben hadden op de wedstrijd dag beiden tot dan toe alles gewonnen, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Goed voorbereid op deze kraker kwam de spelers van Zeerobben het veld op. Hoewel Arum goed uit de startblokken kwam en aanvallend speelde was het Milan van Zeerobben die voor de eerste goal tekende, 0-1! Even daarna schoot Ramiro met een mooi afstandsschot de 0-2 binnen..  en dat bijna van eigenhelft! Zeerobben pakte door en van de voet van Milan werd het 0-3. Arum meldde zich met verschillende kansen wel voor de goal van Zeerobben maar gelukkig had keeper Delano een paar knappe reddingen in huis. Jan maakte er 0-4 van door de bal met rechts aan te nemen en met links binnen te schieten. Arum deed de eerste helft nog wel wat terug door 2x te scoren. Dat bracht de ruststand op 2-4. Mede door verdedigers Casper en Jurre Br. die, net als in voorgaande wedstrijden, als een muur stonden te verdedigen wist Arum niet meer te scoren. Milan scoorde nog wel een keer waardoor de einduitslag 2-5 werd. Mooi overwinning dus!

De kampioenswedstrijd vond plaats in Sint Annaparochie. Naar verluid waren er al meer dan duizend kaarten verkochten voor deze wedstrijd… maar helaas mocht er geen publiek aanwezig zijn. Desalniettemin hadden de spelers er veel zin in. De wedstrijd ging van start en binnen 30 seconden was het raak… 1-0 voor Sint Anna. Dat was toch even vreemd want een achterstand had Zeerobben nog niet meegemaakt deze competitie. Gelukkig duurde het niet lang voordat Jan de 1-1 binnen schoot. Met de 1-2 van Milan kwam Zeerobben op voorsprong, en door de 1-3 van Jurre Bos. werd die voorsprong nog wat comfortabeler. Linksachter Ramiro passte de ballen goed door naar linksvoor Jan Jesse die met zijn snelle dribbels voor gevaar zorgde. Sint Anna maakte voor rust nog wel de aansluitingstreffer waardoor de spanning weer terug was. Ruststand 2-3. In de kleedkamer werd besproken dat Zeerobben nog wel beter kan spelen, en dat werd de tweede helft ook bewezen. Stijn ontfutselde de tegenstander een paar keer goed de bal en passte hem daarna door naar een teamgenoot. Mede door dit goede overspel wist Zeerobben tot scoren te komen. Onder andere Milan en Jan wisten respectievelijk nog 1x en 2x te scoren. Ook Max speelde een goede wedstrijd en liet weer veel passes aankomen. Naast zoals altijd sterk verdedigen deelden ook Casper en Jurre Br. in de doelpunten mee. Jort maakte deze wedstrijd weer veel meters en scoorde daarnaast ook nog eens 2x. Keeper Delano hield verder alles tegen en zo werd er met 2-11 gewonnen!

Daarmee is Zeerobben JO12-2 herfstkampioen!