Zeerobben JO12-2 – Bolsward JO12-3

Na al een paar weken in training te zijn begon vandaag voor Zeerobben JO12-2 dan eindelijk de competitie. De wedstrijd tegen Bolsward stond op het programma…

De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd… en amper 10 seconden later floot hij al voor de eerste goal van Zeerobben. Om het seizoen maar zo goed mogelijk te beginnen besloot Milan de bal er meteen in te schieten, 1-0! Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Bolsward. Zeerobben viel goed aan en kreeg een paar mooie kansen die er helaas niet in gingen. Wanneer de bal door Bolsward naar voren werd geschoten wist bijvoorbeeld Ramiro met een harde trap deze al snel weer weg te werken.

De 2-0 van Zeerobben kwam na een snelle dribbel van Jan Jesse, waarna hij de bal onhoudbaar voor de keeper in de bovenhoek schoot. Uiteindelijk werd, wederom door Milan, de rust stand op 3-0 bepaald.

In de tweede helft bleef Zeerobben goed spelen en ging het hard met de doelpunten. Zo scoorde nadat hij al een paar kansen had gehad ook Bahaa een mooie goal. Jan en Jort maakten heel wat meters en prikten er beiden ook doelpuntjes bij. Achterin bleef Zeerobben geconcentreerd, onder andere Stijn liep de tegenstander goed in de weg. Ook fanatieke verdediger Jurre Broersma stond zijn mannetje en smoorde menig tegenaanval. Nadat keeper Delano in de eerste helft amper wat te doen had moest hij in de tweede helft toch een paar keer aan de bak. Gelukkig kon hij de meeste schoten keren en de bal weer snel naar voren werken. Om die ballen op te vangen stond bijvoorbeeld Jurre Boskma steeds goed voorin. Ook centrale verdediger, en tevens aanvoerder, Casper deelde op mooie wijze mee in de doelpunten. Hij kreeg de bal uit een corner aangespeeld, ter hoogte van de linksvoor positie. Met enige krul plaatste Casper de bal netjes in de rechterkruising.

Met een eindstand van 14-1 is Zeerobben JO12-2 dit seizoen goed begonnen. De spelers en aanhang waren dan ook erg tevreden!