Zeerobben geeft winst in slotfase weg

Drie punten of één punt, dat maakt wel het verschil. Zeerobben had een mooie stap omhoog kunnen maken, maar blijft met een katerig gevoel achter na de gelijkmaker in de slotminuut. Het veldoverwicht in de tweede helft van GAVC rechtvaardigt misschien wel de einduitslag. Daartegenover stonden de legio kansen na rust voor Zeerobben in de omschakeling.

Zeerobben neemt niet afstand

De thuisclub begon voortvarend, want na 10 minuten scoorde Tjeerd Andries Andringa uit een corner met het hoofd de 1 – 0 binnen. Echt gevaarlijk werden de gastheren daarna niet meer. Tot de zestien ging het nog wel, maar de eindpass ontbrak. Zeerobben was wat dat betreft wat doelgerichter. Godert Attema was als eerste kanshebber op een goal. Keeper Kuitert tikt de bal nog net corner. Kansrijk waren Patrick Amels en Matts Bruining na een voorzet van Dylan Drent. De druk op het doel van GAVC werd groter en de 1 – 1 viel dan ook niet geheel onverwacht. Uit een corner ontstond in het doelgebied een kluwen van spelers waaruit Godert Attema het laatste zetje gaf. Kort hierop kwamen de groenwitten terecht op voorsprong. Uit een voorzet van Drent kopte Patrick Amels de 1 – 2 binnen. Uitbreiding van de score lag zeker binnen de mogelijkheden. Helaas hadden Matts Bruining en Amels het vizier niet op scherp, over en naast. Een counter van GAVC leidde tot  de kans om op gelijke hoogte te komen. Jordy Torenbeek moest aan de noodrem trekken. De toegekende penalty werd door Connor Bosman gestopt.

Het venijn zat in de staart.

Na rust namen de Grousters het heft in handen en konden de gasten uit Harlingen in de counter gevaarlijk worden. Kansen voor GAVC deden zich nauwelijks voor in de tweede helft, maar de druk bleef. In de omschakelijking had Zeerobben afstand moeten nemen. Prijsschieten, maar niemand wist af te drukken. Tot in de 80 e minuut Brent de Groot met een slim passje Matts Bruining de diepte in stuurde. Vanaf de achterlijn was zijn voorzet op maat en kon David van der Pol simpel binnen tikken. Met 1 – 3 en nog 10 minuten leek het “kat in bakkie”. Immers kansen werden er niet weggegeven. Keeper Kuitert vond het tijd om de jongens voorin te helpen. Een toegekende vrije trap na buitenspel plaatste hij in de zestien en zonder dat iemand de bal had geraakt belandde de bal over Bosman in het doel. Ondanks protesten, omdat de goal uit een indirecte vrije trap zonder tussenkomst van spelers gemaakt werd, kende de scheidsrechter toch het doelpunt toe, 2 – 3. En GAVC rook bloed. In de slotminuut vrije trap op rand zestien. Roy van der Berg wist een gatje in de muur te vinden, 3 – 3. Einde wedstrijd, GAVC blij, Zeerobben teleurgesteld.

Hardwerken en kansen leveren slecht één punt op

Na 3 nederlagen op rij leek de lucht wat geklaard. Een bijna zeker schijnende 3 punten gingen toch nog verloren. Wat restte was slechts één punt. Een hardwerkend Zeerobben liet te veel kansen liggen en liet daardoor de tegenstander langszij komen. In een niet al te beste wedstrijd, met name in de tweede helft, hebben de toeschouwers toch kunnen genieten van de vele doelpunten en spectaculaire situaties voor beide doelen. Volgende week een inhaalwedstrijd thuis tegen Balk. Dan maar het verschil maken.

Scoreverloop: 1 – 0 Tjeerd Andringa ( 10 m.); 1 – 1 Godert Attema ( 25 m.); 1 – 2 Patrick Amels ( 29 m. ); 1 – 3 David van der Pol ( 80 m.); 2 – 3 Twan Kuitert ( 86 m.) ; 3 – 3 Roy van der Berg ( 90 m.)

Zeerobben : Connor Bosman; Jordy Torenbeek; Valentijn van Laar; Armando Zwart; Max Faber; Ane Schaap; Brent de Groot; Godert Attema; Dylan Drent ( 76 m. David van der Pol); Patrick Amels; Matts Bruining ( 81 m. Durk Ennema)

Foto’s: Bert Drent