ZEEROBBEN GASTHEER VOOR KONINGSSPELEN 2022

Vrijdagochtend 22 april was het een drukte van belang op ons sportcomplex. ZMVV Zeerobben was namelijk die dag gastheer voor leerlingen en leerkrachten van alle basischolen in Harlingen.

Totaal ca. 670 leerlingen genoten zichbaar van de enthourage, het mooie weer en de spelen die waren uitgezet op onze 4 velden.

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar gemiddeld 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland aan meedoen.

De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die normaal gesproken worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt.

De scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.

In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

De Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation zijn de ‘founding fathers’ van de Koningsspelen.