Zeerobben en FVC vermaken talrijk publiek in doelpuntrijk duel 

 Naast de winst van de thuisclub waren ook de toeschouwers winnaar. In een, zoals te verwachten was open strijd, waarin de belangen van de bezoekers gering waren scoorden beiden veelvuldig. Met 10 doelpunten, weliswaar onevenredig verdeeld, bleek de avondwedstrijd op het Oostersportpark in Harlingen een gouden greep. Zeerobben stelde daarin het vervolg in de beker veilig.

Binnen 20 minuten veilig

Na een wat rommelig begin, waarin FVC in hun spel aantoonde niet voor niets naar Harlingen te zijn afgereisd, pakte Zeerobben als eerste de draad op. Een heerlijke diagonale pass over de hele van Patrick Amels werd op waarde geschat door Tim Oosterbaan. Hij sneed naar binnen en haalde hard en laag uit,  al vroeg 1 – 0. Een paar minuten later gaf Ane Schaap een bal diep op Patrick Amels. Met overzicht kwam zijn schuiver bij spits David van der Pol en die wist daarmee wel raad. Binnen twintig minuten was de wedstrijd al gespeeld. Uit een onoverzichtelijke situatie frommelde David de 3 – 0 binnen. Mocht er al enige twijfel over doorgaan in de beker bestaan, immers Kollum was ook op 4 punten gekomen, dan was die onzekerheid volledig verdwenen. Even leek FVC iets terug te doen. De spits was Jouke Bosje al voorbij en hoefde maar binnen te tikken, maar als een duveltje uit een doosje pikte Armando Zwart de bal voor de zich al rijk rekenende spits weg. Kort hierop een mooi uitgevoerde pas-de-deux  op rechts van Brent de Groot en Koen Attema bracht broer Godert Attema in de gelegenheid 4 – 0 aan te tekenen. Over links wilden Tim Oosterbaan en Jan Dommerholt voor de rechter vleugel niet onderdoen, waarbij laatstgenoemde  laag en hard de 5 – 0 maakte. Vlak voor rust deed FVC iets terug. Een harde pegel van rand strafschopgebied was Bosje teveel .

Tot de laatste minuut leuk

Na rust wilde FVC toch nog wel hun visitekaartje afgeven. Na eerst naast te hebben geschoten in kansrijke positie, was het Jouke Bosje, die met zijn lange kaatsarm een boogballetje uit het doel hield. Na twintig minuten werd Patrick Amels bij een diepe bal op de spits licht aangetikt en struikelde, de overigens goed leidende scheidsrechter Blom liet doorspelen, 5 – 2 . Het antwoord van de groenwitten liet niet lang op zich wachten. Op snelheid troefde David van der Pol zijn tegenstander af en zijn scherpe voorzet bereikte  Jan Dommerholt, 6 – 2 . Ook de ingevallen Gustavo van der Veen deed nog een duit in het zakje. Hij gaf subtiel de bal mee aan Godert Attema en dat betekende 7 – 2. Uit een vrije trap kaatste de bal via de rug van Brent de Groot nog achter Bosje zo kwam de 7 – 3 als slotstuk op het scorebord.

Feestje

Een gedreven Zeerobben liet zich niet verrassen door zondag eerste klasser FVC, die het wel probeerde er een echte wedstrijd van te maken, maar na de 4 – 0 was het eigenlijk over en sluiten. Dat daarna nog veel te beleven en te genieten was maakte deze eerste voetbalavond tot een feestje. Volgende week als eerste competitieduel  thuis tegen debutant FC Burgum. We zijn benieuwd.

Scoreverloop : 1 – 0 Tim Oosterbaan ( 12 m.); 2 – 0 David van der Pol ( 17 m.) ; 3 – 0 David van der Pol ( 20 m.); 4 – 0 Godert Attema ( 27 m.) ; 5 – 0 Jan Dommerholt ( 38 m.) ; 5 – 1 ?? ( 42 m.); 5 – 2 ?? ( 68 m. ); 6 – 2 Jan Dommerholt ( 70 . ); 7 – 2 Godert Attema ( 75 m. ) 7 – 3 Brent de Groot ( e.d. )

Zeerobben  : Jouke Bosje; Brent de Groot ; Patrick Amels; Armando Zwart; Tim Oosterbaan ( 66 m. Jordy Torenbeek ); Koen Attema ( 72 m. Gustavo van der Veen) ;  Kristan Feenstra; Ane Schaap; Godert Attema; Jan Dommerholt; David van der Pol

 

Foto’s: Frans Bode